Video: Nevaren spust iz legendarne Sa Calobre

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Kolesarski spust iz Sa Calobre na Majorki, za katerega pravijo, da je najbolj popoln izmed vseh v kolesarski karavani, saj premore dovolj znanja krotenja hitrosti in obvladovanja tehnike.

Rekord vzpona na prečudovit hrib, ki se vzpenja nad istoimenskim pristaniščem v dolini je 24 minut in 59 sekund, ki ga je postavil profesionalni kolesar ekipe Sky, David Lopez. V kolesarskem svetu se govori, da je pozimi pred njegovo zmago na Tour de France Bradley Wiggins iz pristanišča na vrh prikolesaril še dve minuti hitreje. Kdo ve, kdo je bil najhitreje dol. Glede na zahtevnost spusta so se zagotovo nekateri že zakotalili navzdol, kar pomeni, da je spust nevaren, predvsem pri visokih hitrostih. Spust je dolg skoraj 10 kilometrov, naklon cestišča pa v povprečju znaša okoli 8%.

Da bi ugotovili, kako težaven in zanimiv je spust, sta člana GCN (Global Cycling Network) na svoje kolo in čeladi nastavila GoPro kamere in se spustila do pristanišča. Pozor: člana GCN na trenutke zelo nevarno zapeljeta v nepregleden zavoj in se včasih malček neodgovorno poigravata s hitrostjo in zahtevnim zaviranjem. Vi ste pametnejši, ker se vam ni treba dokazovati pred nami, kajne?

 

Več iz te teme:

Komentarji: