Zimska idila na Pokljuki še pred začetkom tekmovanj

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Le še dobri trije tedni nas ločijo od prvih tekem za BMW IBU svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki, zato je Organizacijski odbor Pokljuka že nestrpno pričakoval snežne padavine ali temperaturno ohladitev na Rudnem polju. Zadnji vikend je prinesel oboje.

“Sneg je pričel padati že v soboto, nato so se padavine preko noči na nedeljo še stopnjevale in vsega skupaj je zapadlo dobrih 20 centimetrov naravnega snega. V nedeljo so padavine ponehale, že popoldan okrog četrte ure pa se je močno ohladilo, da smo lahko zagnali najprej tri nato pa kar šest snežnih topov, ki bodo istočasno pripravljali zaloge umetnega snega vse dokler bodo to omogočale razmere. Zaenkrat nam je vremenska napoved še za ves teden naklonjena, nato pa nas bodo morda spet razveselile naravne snežne padavine,” je s Pokljuke sporočil Matej Kordež, vodja tekmovalnega odbora v OO Pokljuka. 

V nedeljo je bilo na Rudnem polju že precej živahno, saj so Športni center Triglav Pokljuka poleg prvih ljubiteljev teka na smučeh, zasedli tudi člani in sodelavci smučarsko-tekaških klubov in domačega Športnega društva Pokljuka, ki so na prostovoljni delovni akciji pričeli z utrjevanjem prog in dovažanjem snega v stadionski del. Akcija je bila organizirana na pobudo vseh zainteresiranih deležnikov tj. Organizacijskega odbora Pokljuka, slovenskih biatlonskih reprezentanc in biatlonsko-tekaških klubov z namenom, da se reprezentančnim tekmovalcem v prihodnjem tednu omogoči treninge na snegu in obenem pripravi osnovo za še bolj kvalitetno in zanesljivejšo izvedbo tekmovanja svetovnega pokala v biatlonu.

Najboljši svetovni biatlonci in biatlonke se bodo od 17. do 20. decembra na Pokljuki, na tretjem prizorišču letošnjega svetovnega pokala znova potegovali za uvrstitve na zmagovalni oder. Vstopnice po ceni 10 oziroma 15 evrov so na voljo na bencinskih servisih Petrola, na poslovalnicah Pošte Slovenije in na vseh ostalih običajnih prodajnih mestih Eventima. Tudi letos je v ceno vstopnic vključen avtobusni prevoz z Bleda in iz Bohinjske Bistrice na Pokljuko in nazaj.

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: