Mnogi sanjajo o njej, nekateri pa jo zavračajo

Ker imajo lastniki restavracije Checkers preveč otrok, se bodo raje posvetili družinskemu življenju.
Fotografija: Eden od krožnikov restavracije Checkers FOTO: The Checkers
Odpri galerijo
Eden od krožnikov restavracije Checkers FOTO: The Checkers

Michelinova zvezdica predstavlja sanje za številne restavracije, ki želijo svoje goste navdušiti z vrhunsko kakovostjo, toda to prinese tudi ogromno dela za vsako malenkost.Prav zato ni tako nenavadna odločitev družine Francis iz mesta Montgomery. Restavracijo Checkers s francosko kuhinjo v Walesu vodijo Sarah Francis, Stephane Borie in Kathryn Francis, toda ker imajo skupaj kar pet otrok, so se odločili, da bodo raje več časa porabili za družinsko življenje.
 

Posel prilagodili otrokom


»Dolgo smo premišljevali, toda na koncu smo se odločili, da bomo dali prednost družini in posameznim projektom, ki so bolj prijazni do družinskega življenja,« je rekla Kathryn Francis. »Odločitev nikakor ni bila lahka, saj smo imeli Michelinovo zvezdico kar sedem let.«

Restavracija Checkers bo še naprej delovala, vendar v okrnjenem obsegu. »Naš posel se je zaradi Michelinove zvezdice precej izboljšal. Dobili smo več gostov in tudi zaslužka, toda delo pozno v noč je pustilo posledice. V dveh družinah imamo pet otrok, zato moramo posel prilagoditi svojim potrebam,« je povedala Kathryn Francis.

Lastniki restavracije The Checkers: Sarah Francis, Kathryn Francis in Stephane Borie FOTO: The Checkers
Lastniki restavracije The Checkers: Sarah Francis, Kathryn Francis in Stephane Borie FOTO: The Checkers

 

To ni prva restavracija


To nikakor ni prva restavracija, ki se je odpovedala Michelinovim zvezdnicam. Francoska restavracija Le Suquet je lani zavrnila kar tri zvezdice, saj lastnik in glavni kuhar Sebastien Bras ni hotel gledati le na Michelinove standarde, ampak je želel več svobode pri sestavi menija in obratovalnega časa.

Prav zato je vse več pomislekov o zahtevah za pridobitev Michelinovih zvezdic, predvsem zaradi napornega urnika. »Pritisk na restavracije je prisoten na več ravneh – naraščajočih cen, delovnih ur in drugih poslovnih zahtev,« je pristavila Kathryn.

Komentarji: