FOTO: Spet gori, dim se vidi 15 km daleč, živali rešene

Velik požar je zajel gospodarski objekt, gasi več prostovoljnih gasilskih društev.
Fotografija: Gasilci se borijo z ognjenimi zublji. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Gasilci se borijo z ognjenimi zublji. FOTO: Oste Bakal

MORAVSKE TOPLICE – V zadnjih nekaj letih poletni meseci, zlasti julij in avgust, le redko minejo, da ne bi gorelo v čudovitem okolju lepe panonske vasi Filovci z znanim vinorodnim Filovskim gajem, kjer stoji na stotine vikendov. Medtem ko policisti in kriminalisti še vedno iščejo storilce požigov (edinega doslej osumljenega so sodišča pred nedavnim pravnomočno oprala krivde op. p.), je v Filovcih spet zagorelo. Tokrat naj ne bi šlo za požig.

Gasilci iz številnih prostovoljnih gasilskih društev se že nekaj ur borijo s požarom, ki je izbruhnil v gospodarskem objektu. Gost črn dim je bil dalj časa viden tudi iz Murske Sobote, ki je oddaljena skoraj 15 kilometrov.

Gasilci gasijo požar. FOTO: Oste Bakal
Gasilci gasijo požar. FOTO: Oste Bakal
Kot je ob 17.33 poročala uprava za zaščito in reševanje, je ogenj takrat zajel gospodarski objekt v Filovcih. Pozneje smo neuradno izvedeli, da je zagorelo v hlevu, kjer naj bi med drugim zgorel tudi traktor. Po prvih domnevah, bi lahko zagorele bale sena oziroma slame, ogenj naj bi se nato razširil.

Domačim in sosedom je pred prihodom gasilcev pred ognjenimi zublji uspelo rešiti tudi nekaj glav goveje živine in prašičev. Ogenj sicer tudi dve uri po začetku požara gasi veliko število gasilcev in gasilk iz številnih prostovoljnih gasilskih društev iz občine Moravske Toplice, in sicer iz Filovcev, Bogojine, Martjancev, Ivanjcev, Moravskih Toplic, Sebeborcev in Tešanovcev, ki so hitro prišli na kraj, s tem pa preprečili morebitno širitev požara še na stanovanjsko hišo.
Požar. Gasilci se borijo z njim. FOTO: Oste Bakal
Požar. Gasilci se borijo z njim. FOTO: Oste Bakal

Več iz te teme:

Komentarji: