V veseli december sodi tudi derbi

Po štirih tekmah na različnih ravneh danes prvič Olimpija in Jesenice za DP. Oba tabora sta se v zadnjem tednu ali dveh spopadla s krizo v alpski ligi.
Fotografija: Na ljubljansko-jeseniških derbijih je vedno zelo živahno. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Na ljubljansko-jeseniških derbijih je vedno zelo živahno. FOTO: Uroš Hočevar

Če bi bil to običajen predpraznični december, bi bilo danes v Tivoliju zelo živahno. V že tako pisanem sporedu različnih prireditev, vsesplošnega živžava, prepoznavnega vonja piškotov in kuhanega vina bi svoj delež primaknil še veliki slovenski hokejski derbi. A usoda zadnjih mesecev pač hoče drugače: tekma zmajev in železarjev, prvič v sezoni za točke državnega prvenstva, bo danes ob 17. uri brez občinstva v dvorani.

Tako ljubiteljem hokejske igre pri nas, zlasti pa privržencem ljubljanske zeleno-bele barve in jeseniške rdeče, ob želji po neposrednem spremljanju tivolskega utripa ostane možnost ogleda prenosa bodisi na TV Tržič bodisi na domači spletni hokejski televiziji. Tako je bilo že ob prejšnjih predstavah večnih tekmecev doslej v sezoni, štiri tekme so bile doslej namreč od septembra naprej že na sporedu: Gorenjci so osvojili lovoriki proti Ljubljančanom v poletni ligi in nato še tekmovanju za pokal HZS, slednji so bili boljši v dosedanji medsebojni beri alpske lige.


Zlasti na domačem ledu so prav gladko ugnali tekmece (6:1; Zajc 2, Brus, Mušič, Bohinc, Sever; Jezovšek), v revanši na Jesenicah ni bilo zmagovalca (2:2; Svetina, Sodja; Sever, Čimžar). »Ta prva tekma nam je lahko za zgled, zato smo si v slačilnici še enkrat pogledali posnetek in se osredotočili na naš preprosti in učinkoviti hokej. V zadnjem tednu namreč ni bilo tako (Olimpija je dvakrat zapored izgubila z Brunicom; o. p.), zato bo sledilo nekaj sprememb v peterkah, pa tudi sicer moramo zelo zbrano pristopiti k nalogam,« opozarja trener zmajev Gregor Polončič, ki že tradicionalno zelo spoštljivo govori o tekmecih z Jesenic.
 

Konec krize za Gorenjce?


In gorenjski tabor? Hokejska Zgornjesavska dolina pogreša večere v Podmežakli, ni dvoma tudi o tem, da bi danes številni privrženci podprli svoje železarje tudi v Tivoliju.

»Zabredli smo v krajšo krizo ter se nato proti Lustenauu vrnili na prave tirnice. Zdaj se res ne bi več oziral v prejšnje tedne, moramo se zbrati in pokazati naš pravi obraz na derbiju,« je po temeljitem včerajšnjem treningu strnil misli trener jeseniškega moštva Mitja Šivic. Kot vsej javnosti mu je žal, da z izjemo uradnih oseb ne bo nikogar na tribunah: »Po tej plati zelo pogrešamo navijače. Predvsem doma, a tudi v Tivoliju so bili vedno privrženci Jesenic bolj številni in glasni kot domači obiskovalci ...« 

Komentarji: