Gianni Infantino povabil ujete tajske dečke na finale svetovnega prvenstva

Nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Rusiji so dečkom v tajsko jamo poslale spodbudne besede. 
Fotografija: Zgodba najstnikov se je dotaknila tudi nogometašev številnih reprezentanc. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Zgodba najstnikov se je dotaknila tudi nogometašev številnih reprezentanc. FOTO: AFP

Zgodba ujetih tajskih mladih nogometašev je ganila tudi nogometaše, ki zdaj merijo svoje moči na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Sporočila upanja in dobre želje so ujetim poslali člani angleške in švedske reprezentance. Na posnetku enega izmed potapljačev je videti dečka, oblečenega v angleški nogometni dres. 

Branilec John Stones je v izjavi povzel upanje, da se srečno rešijo. »Vsi naši prijatelji in družine ter celotna angleška reprezentanca mislijo na dečke.« Švedski reprezentant Sebastian Larsson je dodal, da tudi njihova ekipa, ki se bo v četrtfinalu v soboto pomerila z Anglijo, upa na dobre novice. »Kar lahko naredimo, je, da molimo.« 

Na tvitterju so spodbudne besede tajskim otrokom napisali tudi člani japonske reprezentance, ki se je od Rusije že poslovila. »Na obupajte. Držite se. Nogometna družina je z vami,« so zapisali. Oglasila sta je tudi Brazilec Ronaldo in trener Liverpoola Jürgen Klopp, ki sta poudarila, da jim nogometni svet stoji ob strani, Hrvaška nogometna zveza pa je izrazila občudovanje nad mirnostjo, ki so jo izkazali mladi nogometaši.

Potapljači so povedali, da so najstniki že spraševali po rezultatih na prvenstvu. ​

Tudi zato je prvi mož Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino na ogled finalne tekme povabil vse dečke. »Resnično upam, da se nam bodo lahko pridružili na finalu, kar bi bil nedvomno čudovit trenutek,« je Infantino zapisal v pismu, ki ga je naslovil na tajsko nogometno zvezo.

Komentarji: