Alonso bi primerjal Verstappna s Schumacherjem, o Hamiltonu niti besede

Nizozemski šampion je bil najhitrejši tudi v današnjih kvalifikacijah formule 1 pred veliko nagrado Katarja.
Fotografija: Max Verstappen je bil najhitrejši tudi v kvalifikacijah pred veliko nagrado Katarja. FOTO: Ben Stansall/AFP
Odpri galerijo
Max Verstappen je bil najhitrejši tudi v kvalifikacijah pred veliko nagrado Katarja. FOTO: Ben Stansall/AFP

S pohvalami na račun nizozemskega zvezdnika Maxa Verstappna (Red Bull), ki nezaustavljivo drvi k tretjemu zaporednemu naslovu svetovnega prvaka v formuli 1, ne skopari niti španski šampion Fernando Alonso (Aston Martin).

»V letošnji sezoni je nanizal že trinajst zmag, ljudje pa pozabljajo, da zanj ni bilo vselej preprosto. Čeprav so dirke minile v različnih vremenskih razmerah, si Max ni privoščil skoraj nobenih napak. Zaradi tega si od mene zasluži vse spoštovanje,« je 42-letni Asturijec povedal o nizozemskem asu, ki je 30. septembra praznoval 26. rojstni dan.

Fernando Alonso (na fotografiji) zelo spoštuje Maxa Verstappna. FOTO: Karim Jaafar/AFP
Fernando Alonso (na fotografiji) zelo spoštuje Maxa Verstappna. FOTO: Karim Jaafar/AFP

»Verjamem, da bo v prihodnjih letih osvojil še več lovorik in potem ga bo še lažje primerjati z Michaelom Schumacherjem,« je v Losailu, kjer bo jutri (z začetkom ob 19.30 po srednjeevropskem času) šprinterska, v nedeljo pa še klasična dirka za veliko nagrado Katarja (19.30), pristavil Alonso. Zanimivo, da Lewisa Hamiltona (Mercedes), ki se lahko tako kot legendarni Nemec pohvali z rekordnimi sedmimi naslovi svetovnega prvaka, ni omenil niti z besedo.

V današnjih kvalifikacijah je bil znova najhitrejši – kdo drug kot – Verstappen, ki se je veselil jubilejnega 30. najboljšega štartnega položaja v formuli 1. Nizozemskemu asu sta se najbolj približala Mercedesova dirkača George Russell (+ 0,441) in Hamilton (+ 0,527). Alonso (+ 0,591) je bil četrti, tik pred Charlesom Leclercom (Ferrari, + 0,646).

Preberite še:

Komentarji: