Andrej Urnaut ni več trener ACH Volleyja

Vodstvo serijskega odbojkarskega prvaka je presenetilo z odločitvijo, na izpraznjeno mesto pa posadilo Matijo Pleška.
Fotografija: Konec je, Andrej Urnaut ni več trener ACH Volleyja. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Konec je, Andrej Urnaut ni več trener ACH Volleyja. FOTO: Leon Vidic/Delo

Ljubljana – Iz tabora serijskega slovenskega odbojkarskega prvaka ACH Volleyja so sredi (uspešne) sezone sporočili, da so se razšli z dosedanjim trenerjem Andrejem Urnautom. Eden od članov uspešne koroške odbojkarske »dinastije«, ki sicer živi v Belgiji, je na vroči stolček sédel po koncu pretekle sezone, ko je vodstvo kluba prav tako zelo nepričakovano odslovilo dotedanjega vodjo strokovnega štaba Zorana Kedačiča. Do konca sezone bo moštvo vodil dosedanji igralec (libero oziroma sprejemalec) in kapetan zmajev Matija Pleško, ki ima že nekaj malega trenerskih izkušenj, saj je pred leti vodil nižjeligaša iz Logatca.

Matija Pleško je nekaj trenerskih izkušenj že dobil na klopi Logatca. FOTO: Jure Eržen/Delo
Matija Pleško je nekaj trenerskih izkušenj že dobil na klopi Logatca. FOTO: Jure Eržen/Delo


Ni kandidat za selektorja


Ljubljančani, ki so v domačem ligaškem tekmovanju še vedno neporaženi, ravno tako so v vitrino že postavili prvo – pokalno – lovoriko, še niso končali evropske epizode v ligi prvakov, vendar pa pred zadnjima dvema preizkušnjama, ko bosta v Tivoliju gostovala Friedrichshafen (danes teden) in Chaumont (dva tedna pozneje), nimajo več niti teoretičnih možnosti za napredovanje v četrtfinale. V vseh štirih obračunih doslej so namreč izgubili, vendar pa z igro niso razočarali, saj so med drugim odščipnili točko favoriziranemu Zenitu iz St. Peterburga. Andrej Urnaut se sicer ne omenja kot kandidat za novega selektorja odbojkarske reprezentance, v igri naj bi bili zgolj tujci.


Pogodba bi mu potekla po sezoni 2019/20


»To ni bila moja odločitev, uprava kluba se je tako odločila, tu nimamo kaj polemizirati. Svojo odločitev je povedala meni in igralcem, toliko lahko povem tudi vam. Pod pogodbo sem bil sicer še do konca sezone 2019/20,« je takoj po sestanku s klubskim vodstvom presenečeno komentiral Urnaut, ki seveda še nima nobenih načrtov za prihodnost, prav tako je potrdil, da ni med kandidati za selektorja. Prehojeno pot je ocenil takole: »V obeh domačih tekmovanjih smo bili superiorni, morda bi se dalo malce več iztržiti v ligi prvakov, ki pa je za mlado ekipo predvsem proces učenja. Moštvo sem pustil v odlični kondiciji in se še vzpenja. Verjamem, da lahko zmaga v preostalih dveh domačih dvobojih lige prvakov.«

Preberite še:

Komentarji: