Ciganski kralj za nov uspeh potil krvavi pot

Tyson Fury po hudem obračunu v Las Vegasu do zmage nad Švedom Ottom Wallinom.
Fotografija: Tyson Fury (na fotografiji levo) se je moral zelo potruditi za zmago nad Ottom Wallinom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tyson Fury (na fotografiji levo) se je moral zelo potruditi za zmago nad Ottom Wallinom. FOTO: Reuters

Las Vegas – Britanski boksarski zvezdnik Tyson Fury je težje, kot je marsikdo pričakoval, dosegel novo zmago. Na spektaklu v Las Vegasu se je moral namreč proti Švedu Ottu Wallinu boriti vseh dvanajst rund, da je na koncu zmagal po točkah s 116:112, 117:111 in 118:110.

Fury, ki je začel v tretji rundi po enem od prejetih udarcev precej močno krvaveti nad desnim očesom, je tako slavil še 29. profesionalno zmago (v statistiki ima še neodločen izid z Američanom Deontayjem Wilderjem), Wallin pa je po dvajsetih zaporednih uspehih (13. z nokavtom) prvič okusil grenkobo poraza.

»To je bil poseben konec tedna. Otto je velik Šved. Naj njegov oče počiva v miru. Bil bi ponosen na svojega sina,« se je 31-letni Britanec, ki je v ring prikorakal s sombrerom na glavi in ovit v mehiško zastavo, po dvoboju spomnil tudi Wallinovega očeta, ki je preminil poleti. Zatem se je z besedami lotil Wilderja, s katerim naj bi se še enkrat udarila februarja prihodnje leto.

»Jaz sem velik borec, jaz sem 'Ciganski kralj'. Naj živi Mehika! Jaz sem pravi šampion, Deontay, ne moreš mi ubežati!« je v svojem slogu zagrozil Fury.

Preberite še:

Komentarji: