Dobro leto po operaciji kolena prvič okusila slast zmage v svetovnem pokalu

Anja Štangar v Talinu zablestela z zlato kolajno, uspeh judoistke Olimpije dopolnila bronasta Matjaž Trbovc in Martin Hojak.
Fotografija: Anji Štangar (na zmagovalni stopnici) so v Talinu zaigrali Zdravljico. FOTO: EJU
Odpri galerijo
Anji Štangar (na zmagovalni stopnici) so v Talinu zaigrali Zdravljico. FOTO: EJU

Talin – Slovenska judoistka Anja Štangar je prvič okusila slast zmage v svetovnem pokalu, potem ko je na turnirju v glavnem mestu Estonije prepričljivo opravila z vsemi tekmicami v kategoriji do 52 kilogramov. Z bronastima kolajnama sta se izkazala Matjaž Trbovc (do 60 kg) in Martin Hojak (do 73 kg).

Štangarjeva je bila v uvodnem krogu prosta, zatem pa je kot za stavo z iponi ugnala Španko Lauro Bajo (po minuti in 42 sekundah), Belorusinjo Alesjo Mlečko (po treh minutah in 41 sekundah), Nemko Nathalie Rouviere (po minuti in 45 sekundah) in v finalu še Finko Pihlo Salonen (po minuti in 22 sekundah). Anjin podvig ima toliko večjo težo, če vemo, da je zaradi hujše poškodbe kolena in operacije izpustila drugo polovico lanske in uvodni del letošnje sezone.

Uspeh 23-letne judoistke Olimpije sta s tretjima mestoma dopolnila Matjaž Trbovc in Martin Hojak; Trbovc je premagal Izraelca Yoava Torena (10:0), Francoza Pierra Dumontierja (10:0) in Belgijca Jorana Schildermansa (10:0) ter izgubil z drugim Francozom Vincentom Limarom (0:7), Hojak pa je bil boljši od Belorusa Aliaksandra Ahrema (10:0), Portugalca Henriqueja Lopesa (10:0), Španca Jorgeja Cana Garcie (10:0) in Nizozemca Sama Van T Westendeja (10:0), edini poraz pa mu je zadal Francoz Pierre Duprat (0:10).

Na blazine je danes v Talinu stopil tudi David Štarkel (do 60 kg), ki je moral v uvodnem krogu premoč priznati Francozu Sylvainu Gouletu (0:10). Jutri se bodo pod slovensko zastavo borili še Aljaž Gostenčnik, Janez Vidmar (oba do 81 kg) in Rok Pogorevc (do 100 kg).

 

Komentarji: