Ob dobrem dnevu lahko v težjih kategorijah pade prav vsak

Na prvenstvu stare celine v Sofiji zbrani vsi najboljši tekvondoisti iz Evrope. Ivan Trajkovič komaj čaka, da spet nastopi na velikem tekmovanju.
Fotografija: Ivan Trajkovič (desno) je tudi po besedah trenerja Jureta Pantarja (levo) glavni slovenski adut v Sofiji. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Ivan Trajkovič (desno) je tudi po besedah trenerja Jureta Pantarja (levo) glavni slovenski adut v Sofiji. FOTO: Blaž Samec/Delo

V Sloveniji šport zaradi strogih ukrepov proti širjenju novega koronavirusa že teden dni stoji, drugod pa se odvija naprej v bolj ali manj nespremenjenem ritmu. V Sofiji bodo, denimo, danes prižgali zeleno luč za začetek evropskega prvenstva v tekvondoju olimpijskega združenja WT, na katerem se bo predstavilo tudi šest slovenskih borcev.

Uvodni tekmovalni dan bo na blazine stopil Domen Molj (Pantar Vrhnika, do 54 kg), jutri bo naše barve zastopal Lin Kovačič (KBK Maribor, do 63 kg), v soboto bosta poskušala svojo kožo čim dražje prodati Leon Lenart Drašković (Pantar, do 74 kg) in Tilen Ajhmajer (Pantar, do 80 kg), v nedeljo pa si bosta prizadevala čim višje poseči še naša težkokategornika Patrik Divković (Tempo Logatec, do 87 kg) in Ivan Trajkovič (Hwarang Maribor, nad 87 kg).Najizkušenejši in obenem najuspešnejši slovenski reprezentant je kajpak Trajkovič, ki že ima v žepu vstopnico za poletne olimpijske igre v Tokiu. »Komaj čakam, da bom spet nastopil na večjem tekmovanju. Za menoj so odlične priprave, evropsko prvenstvo pa bo pravi preizkus pred olimpijskimi igrami, saj so se za turnir v Sofiji prijavili vsi najboljši tekvondoisti iz vse Evrope,« je poudaril 29-letni Bistričan, ki ima že dve kolajni s članskih prvenstev stare celine. Na prejšnjem leta 2018 v Kazanu (lanskega v Beogradu so bili prisiljeni odpovedati zaradi zloveščega virusa – op. p.) je navdušil z bronastim odličjem v kategoriji do 87 kilogramov, pred devetimi leti pa je v Manchestru zablestel z naslovom evropskega podprvaka med najtežjimi tekvondoisti (nad 87 kg).
 

Naše najmočnejše orožje bo Trajkovič


S srebrno kolajno na tem tekmovanju se lahko pohvali tudi njegov (osebni) trener Jure Pantar, ki je bil v kategoriji do 63 kilogramov odličen drugi v Bakuju 2014. »Ivan je že več let najboljši slovenski tekvondoist in bo naše najmočnejše orožje tudi v Sofiji. A je treba vedeti, da to ne bo njegova najpomembnejša tekma v sezoni, saj ga poleti čaka nastop na olimpijskih igrah,« je dal Pantar jasno vedeti, kateri je Trajkovičev glavni letošnji cilj.

Patrik Divković (levo) je v vrhunski formi. FOTO: Leon Vidic/Delo
Patrik Divković (levo) je v vrhunski formi. FOTO: Leon Vidic/Delo


Ob dobrem dnevu je sposoben prav vsakogar premagati tudi Divković, kar je dokazal že nekajkrat. »Patrik je v vrhunski formi. Pred njim sta dve pomembni preizkušnji, mesec dni po evropskem prvenstvu se bo namreč v Sofiji udeležil še kvalifikacijskega turnirja za Tokio 2021,« je povedal evropski podprvak izpred sedmih let in glede preostalih štirih reprezentantov dejal, da so mlajši in bodo zato v glavnem mestu Bolgarije predvsem nabirali izkušnje.

»Domen Molj in Lin Kovačič sta letos še vedno mladinca, Leon Lenart Drašković šele prvo leto tekmuje v članski konkurenci, Tilen Ajhmajer pa drugo. Vsi so se pridno pripravljali za evropsko prvenstvo, pred kratkim so se udeležili tudi močnega mednarodnega tabora v Beogradu, kjer so vadili skupaj z največjimi imeni tekvondoja,« je razkril Jure in pristavil, da je celotna odprava, ki jo v Sofiji vodita trenerja Dragan Zarić in Goran Divković, odlično pripravljena. »Veselimo se že njihovih nastopov in upamo na dober razplet,« je slovenskim borcem dobre predstave zaželel Pantar.

Preberite še:

Komentarji: