Garnbretova v finale kombinacije in na olimpijske igre

Na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju je Janja v kvalifikacijah kombinacije osvojila tretje mesto. 
Fotografija: vreme za 19. avgust
Odpri galerijo
vreme za 19. avgust

Dvajseterica tekmovalk se je danes na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju pomerila v treh disciplinah v boju za finale in olimpijske kvote. Janja Garnbret se je v hitrosti uvrstila na sedmo mesto, na balvanih je bila druga, v težavnosti pa osma, kar je zadostovalo za končno tretje mesto.

Najboljši seštevek kvalifikacij je uspel Britanki Shauni Coxsey ter Japonki Akijo Noguči. V torek in sredo se bodo plezalci in plezalke borili še za zadnje kolajne tega prvenstva in prvi sveženj vstopnic za olimpijsko premiero 2020. 

Dvajsetletna Korošica, ki je na tem svetovnem prvenstvu osvojila že dve zlati medalji, v težavnosti in balvanih, se bo za svojo tretjo medaljo borila v torek, že danes pa si je zagotovila nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. V torkov finale se je uvrstila najboljša osmerica, na tekmi pa bodo razdelili sedem kvot za olimpijske igre v Tokiu. Že zdaj pa je jasno, da bo eno mesto na olimpijskih igrah dobila Garnbretova, saj bodo v finalu nastopile kar štiri Japonke, vsaka država pa lahko na olimpijskih igrah nastopi z največ dvema tekmovalkama.

V današnjih kvalifikacijah kombinacije so nastopile še tri slovenske predstavnice, Mia Krampl, Vita Lukan in Lučka Rakovec, ki so se uvrstile v drugo polovico nastopajočih.

Preberite še:

Komentarji: