Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Hercogova padla na prvi oviri

Aljaž Bedene na sveti travi v Wimbledonu jutri v 2. kolu proti Moldavcu Albotu.
Avstrijec Dominic Thiem, finalist OP Francije, je po dveh dobljenih nizih v tretjem predal dvoboj Marcosu Baghdatisu zaradi poškodbe. FOTO: AP
Avstrijec Dominic Thiem, finalist OP Francije, je po dveh dobljenih nizih v tretjem predal dvoboj Marcosu Baghdatisu zaradi poškodbe. FOTO: AP
3. 7. 2018 | 21:17
3:04
Wimbledon – Dva slovenska teniška igralca igrata na letošnjem tretjem turnirju za veliki slam, prestižni sveti travi v Wimbledonu. Potem ko je bil v 1. kolu uspešen Aljaž Bedene z zmago nad domačinom Cameronom Norrijem in se bo v drugem jutri soočil z Moldavijcem Radujem Albotom, pa je že na prvi oviri padla Polona Hercog.

»Ni se začelo dobro. Razmere so bile zahtevne. Precej bolj kot v prejšnjih dneh. Bilo je vetrovno, sonce je svetilo s strani in nisem našel najboljšega položaja. Nisem dobro udarjal žogice, sem se pa boril, kar je pomembno,« je razmišljal Bedene. Za zmago je potreboval štiri nize, prvega je izgubil. »Na treningih sem z vsemi igral zares dobro, bil sem zadovoljen. Prav zato nisem pričakoval tako težkega dvoboja. Vendar pa je vadba nekaj drugega kot takrat, ko gre zares. Ker nisem prav veliko dvobojev dobil v zadnjem času, sem bil malce živčen,« je opisal občutke 71. igralec s svetovne lestvice ATP.

Jutri ga čaka 98. igralec sveta Albot, ki je presenetil z zmago nad dvanajstim na svetu Pablom Carreñom Busto. Če bi se Bedenetu uspelo prebiti v 3. kolo, bi izenačil svoj najboljši dosežek v Wimbledonu.
 

Belgijka v dobri uri


Kratko je potegnila Hercogova, ki ni imela pravega odgovora na igro belgijske tekmice Alison Van Uytvanck, 47. igralka na svetovni lestvici WTA jo je odpravila v dobri uri s 6:2, 6:2. Najboljša slovenska igralka je na svoj prvi servis dobila le polovico točk, njena tekmica pa je bila očitno bolj uspešna (77-odstotno). Skupno je zmagovalka osvojila 63 točk, Hercogova le 44.

Van Uytvanckovo zdaj čaka lanska zmagovalka Garbiñe Muguruza, ki je brez težav izločila domačinko s povabilom prirediteljev Naomi Broady (6:2, 7:5). »Odlično se počutim, razmišljam o zmagi in tokrat uživam še bolj,« je povedala Muguruza, tretja igralka sveta. Priznala je, da je morala nadzirati tudi čustva: »Vrniti se na turnir za veliki slam je vedno težko, prav zato sem navdušena nad igro, ki sem jo pokazala,« je ocenila.

Angelique Kerber je bila premočna za Vero Zvonarevo (7:5, 6:3), ki se je v glavnem žrebu Wimbledona znašla prvič po letu 2014. Gladko so v 2. kolo napredovali Juan Martin del Potro, Rafael Nadal in Novak Đoković. Dobro je kazalo sedmemu nosilcu Dominicu Thiemu, ki je vodil proti veteranu Marcosu Baghdatisu (6:4, 7:5, 2:0), a je v tretjem nizu dvoboj predal zaradi poškodbe hrbta.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine