Hud udarec za slovenske plavalce

Organizatorji tekme v Rotterdamu so Slovencem prepovedali nastop zaradi prevelikega števila okužb v naši državi.
Fotografija: Slovenci bodo ostali na suhem. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Slovenci bodo ostali na suhem. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Rotterdam bo med 3. in 6. decembrom gostil eno močnejših plavalnih tekmovanj v okrnjenem koledarju leta 2020. Žal na tekmi na bo slovenskih reprezentantov, saj so z Nizozemske prejeli zavrnjeno prijavo, krivo pa je veliko število okužb v Sloveniji.

Prav tekma v Rotterdamu je bila za najboljše slovenske plavalce edini večji cilj v okrnjeni sezoni, kjer sta ob olimpijskih igrah odpadli tudi evropsko prvenstvo v Pragi in decembrsko evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih v Kazanu.
 

Rizična država


»Zavrnitev je bila tudi hud udarec za najboljše, ki zdaj že pol leta ne vedo, zakaj trenirajo, saj tekem ni. Ob prvenstvih so odpadli tudi svetovni pokali,« je pojasnil slovenski selektor Gorazd Podržavnik. Ta je dodal, da so na Plavalni zvezi Slovenije prejeli zelo vljudno pismo z Nizozemske, kjer so jim pojasnili, da Slovenija sodi med rizične države in reprezentanca zato ne more nastopiti na tekmi.

Gorazd Podržavnik je razočaran nad odločitvijo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Gorazd Podržavnik je razočaran nad odločitvijo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Povsem drugačno plavalno leto pa se obeta prihodnje leto. Ob olimpijskih igrah bo že spomladi v Pragi evropsko prvenstvo, načrtovani so svetovni pokali, nato pa ob koncu leta še obe tekmi v 25-metrskih bazenih - evropsko prvenstvo v Kazanu in svetovno prvenstvo v Abu Dabiju.

Komentarji: