Joan Mir s prvo zmago povečal vodstvo v SP

Uspeh Suzukija in španskih motociklistov je z drugim mestom na dirki za VN Evrope dopolnil Alex Rins.
Fotografija: Joan Mir (36) in Alex Rins (42) sta razveselila svoje privržence v Španiji. FOTO: Juan Medina/Reuters
Odpri galerijo
Joan Mir (36) in Alex Rins (42) sta razveselila svoje privržence v Španiji. FOTO: Juan Medina/Reuters

Valencia – Joan Mir (Suzuki) je zmagovalec dirke motociklističnega SP za VN Evrope v Valencii v elitnem razredu motogp. Španec je s svojo prvo zmago v kraljevski konkurenci še povečal vodstvo v skupnem seštevku sezone, v katerem ima že 37 točk naskoka. Uspeh Suzukija je z drugim mestom dopolnil njegov rojak Alex Rins, tretji pa je bil še en Španec – Pol Espargaro (KTM).

Mir je že deveti različni zmagovalec elitnega razreda v sezoni 2020, z novimi 25 točkami pa se je še trdneje zasigral na vrhu razpredelnice SP, saj ima zdaj 162 točk. Za nameček je izkoristil še težave Yamahinih tekmecev, saj niti njegov najbližji zasledovalec, Francoz Fabio Quartararo (14.), niti Španec Maverick Viñales (13.) zaradi padca oziroma štarta iz boksov nista končala v ospredju. Na drugem mestu SP sta s po 125 točkami skupaj Rins in Quartararo, Viñales jih ima 121.

Naslednja postaja v SP, predzadnja v letošnji sezoni, bo naslednji teden znova v Valencii, ko bo tam še dirka za VN Valencie. Zadnja dirka pa je predvidena za 22. november v portugalskem Portimau.

Komentarji: