Jorge Lorenzo si je po padcu v Aragoniji že opomogel (VIDEO)

Nekdanji trikratni svetovni prvak v kraljevskem motociklističnem razredu moto gp si je poškodoval palec na nogi in stopalno kost.
Fotografija: Jorge Lorenzo si je ob prihodu v Buriram še pomagal z berglami. FOTO: Lillian Suwanrumpha/AFP
Odpri galerijo
Jorge Lorenzo si je ob prihodu v Buriram še pomagal z berglami. FOTO: Lillian Suwanrumpha/AFP

Bangkok – Potem ko si je nekdanji trikratni svetovni prvak v kraljevskem motociklističnem razredu moto gp, Španec Jorge Lorenzo, pri padcu že v uvodnem krogu prejšnje dirke svetovnega prvenstva, velike nagrade Aragonije v Alcañizu, zlomil palec na nogi in poškodoval stopalno kost, je Ducatijeva zdravniška služba presodila, da je že dovolj dobro okreval, da bo prihajajoči konec tedna lahko tekmoval na petnajsti postaji sezone, veliki nagradi Tajske v Buriramu, ki je novinka v elitnem koledarju.


Na Tajsko prispel na berglah


Ko je prispel na azijsko prizorišče, si je resda pri hoji še vedno pomagal z berglami, toda predvsem zato, da bi razbremenil poškodovano stopalo. Pri vožnji naj bi ga bolečina ne ovirala preveč. »Dobro se počutim. Upam, da bom že jutri lahko sedel na motor in imel dovolj moči,« je, kot je poročala STA, pojasnil 31-letni zmagovalec treh letošnjih preizkušenj, trenutno četrtouvrščeni v razvrstitvi svetovnega prvenstva, ki za vodilnim rojakom Marcom Marquezom na hondi zaostaja že kar 116 točk.
 

Preberite še:

Komentarji: