Jorgić, Tokić in Kožul za začetek uspešni

Na svetovnem prvenstvu v Budimpešti so trije slovenski predstavniki od petih uspešno prestali prvi krog.
Fotografija: Bojana Tokića v drugem kolu čaka favorit iz Kitajske. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Bojana Tokića v drugem kolu čaka favorit iz Kitajske. FOTO: Matej Družnik

Med najboljših 64 so se uvrstili Darko Jorgić, Bojan Tokić in Deni Kožul, vsi so bili na glavni turnir uvrščeni neposredno, izpadla pa sta Jan Žibrat in Alex Galič med dekleti.

Jorgić je s 4:0 premagal Tajvanca Anha Tuja Nguyena, Tokić je bil z istim izidom boljši od Srba Zoltana Peteja, Kožul je proti Irancu Noshadu Alamiyanu izgubil tretji niz, a vseeno zanesljivo napredoval z izidom 4:1.

Žibrat je proti drugemu nosilcu, Kitajcu Xu Xinu, presenetljivo dobil prvi niz, a nekdanji prvi igralec sveta je pravočasno uvidel, da je vrag odnesel šalo in naslednje štiri zanesljivo dobil. Tudi Galičeva je proti Finki Ani Kiričenko dobila prvi niz, po izenačenem boju, kar trije nizi so se končali z minimalno razliko, pa izgubila z 1:4.

Darko Jorgić se je prebil v drugo kolo SP. FOTO: Matej Družnik
Darko Jorgić se je prebil v drugo kolo SP. FOTO: Matej Družnik


V drugem krogu danes zvečer čaka Kožula in Tokića izredno težka naloga, prvi se bo meril z dvakratnim evropskim prvakom Nemcem Dimitrijem Ovčarovom, drugi pa s Kitajcem Lin Gaoyuanom, tretjim igralcem sveta. Nekaj več možnosti ima na papirju Jorgić, njegov tekmec bo An Ji Song iz Severne Koreje.

Med dvojicami Slovenija nima več svojih predstavnikov.

Preberite še:

Komentarji: