Kljub dotiku vratc Kauzer do enajste zmage (VIDEO)

Izkušeni Hrastničan si je pokoril konkurenco na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu.
Fotografija: Peter Kauzer je še nadgradil uspeh iz Krakova. Foto Nina Jelenc/KZS
Odpri galerijo
Peter Kauzer je še nadgradil uspeh iz Krakova. Foto Nina Jelenc/KZS

Augsburg – Kajakaški evropski prvak Peter Kauzer si je pokoril vso konkurenco na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu. Drugouvrščeni Čeh Jiri Prskavec je za njim zaostal 24, tretjeuvrščeni domačin Hannes Aigner pa 93 stotink. S tem je Zasavčan, ki se je razveselil enajste zmage na tekmah te kakovostne ravni, še nadgradil uspeh s prejšnje preizkušnje, ko je bil v Krakovu drugi, je poročala STA.


Čaka ga nekaj premora


»Bilo je težko in napeto, saj sem se po neumnosti dotaknil vratc. Proga je kombinacija starega in novega načina veslanja, nekateri deli so zelo hitri. Zdaj me čaka malo premora in nato osredotočenje na drugi del sezone, na tacensko preizkušnjo in svetovno prvenstvo,« je strnil vtise prekaljeni 34-letni Hrastničan, srebrni s predlanskih olimpijskih iger v Riu. Na progi, ki je leta 1972 gostila olimpijski slalom, je bil v polfinalu četrti s sekundo in 13 stotinkami zamude za najhitrejšim, Švicarjem Lukasom Werrom.


Eksplodiral spodaj


V finalu je začel hitro, dotik enajstih vratc pa mu je nakopal dvesekundni pribitek. Nato je umiril ritem, eksplodiral pa v spodnjem delu, ko je v enem odseku konkurenco odpravil za več kot dve sekundi in pol. Ob prečkanju ciljne črte je prevzel vodstvo, preostala trojica, ki je štartala za njim, pa ni več posegla po zmagovalnem odru, temveč je za dvakratnim svetovnim in šestkratnim evropskim prvakom zamudila več kot dve sekundi.


Prvi letošnji dotik


»Prvi letošnji dotik me malo jezi, a se mi je še vseeno posrečil dovolj dober nastop, da sem le premagal Jirija. V Augsburgu sem se od nekaj dobro počutil, ker je voda precej podobna tacenski. Zdaj, ko so očistili kanal, voda niha še bolj kot v Tacnu, in moraš imeti občutek in gledati predse, kaj se dogaja. Veseli me, da sem tu zmagal že drugič,« je še pojasnil Kauzer. V polfinalu so nastopili še trije slovenski čolni: med kajakaši je Martin Srebotnik zasedel 25. in Niko Testen 31. mesto, v kanuju pa je dobro tekmovala Eva Alina Hočevar. Mlada tekmovalka, ki je letos drugo leto mladinka, je ognjeni krst v svetovnem pokalu končala na 21. mestu.
 

Komentarji: