Ko je slišal sodniško razglasitev, ni mogel verjeti svojim ušesom

Lemmy Krušič na borilnem spektaklu KSW v nabito polni zagrebški Areni izgubil s Poljakom Sebastianom Przybyszem.
Fotografija: Lemmy Kruššič vztraja, da bi se moral njegov obračun v Zagrebu razplesti z neodločenim izidom. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Lemmy Kruššič vztraja, da bi se moral njegov obračun v Zagrebu razplesti z neodločenim izidom. FOTO: Leon Vidic

Ljubljana – Vrhunski slovenski borec Lemmy Krušič (do 61,2 kilograma) ni mogel verjeti svojim ušesom, ko je po razburljivem obračunu s Poljakom Sebastianom Przybyszem na sobotnem spektaklu največje evropske organizacije za mešane borilne športe (MMA), poljskega združenja KSW (Konfrontacja Sztuk Walki), v nabito polni zagrebški Areni slišal sodniško razglasitev. Vsi trije sodniki so namreč točkovali v korist 26-letnega tekmeca iz Gdanska, prvi s 30:26, drugi s 30:27 in tretji z 29:28, kar je bilo po Lemmyjevem mnenju še najbolj realno, čeprav vztraja, da bi se moral dvoboj razplesti z neodločenim izidom.

»Ko sem slišal točke, nisem vedel, kaj naj si mislim,« je zmajeval z glavo Krušič, ki je takole videl svoj ognjeni krst v KSW: »Uvodna runda je vsekakor z 10:9 pripadla Sebastianu, druga, v kateri sem ga dvakrat tako stresel, da je padel, je bila zagotovo moja, tretja pa je bila zelo izenačena. Oba sva dala prav vse od sebe ...«


Že čez mesec dni ga čaka naslednji obračun v Zagrebu


Da so sodniki čudno točkovali uvodni obračun, so se strinjali tudi nekateri vodilni možje pri KSW. »Predsednik organizacije mi je, denimo, rekel, da česa takšnega še ni doživel. Ob tem je pripomnil, da komaj čaka, da se bom spet boril pri njih,« je po sedmem profesionalnem porazu (v statistiki ima tudi 20 zmag) zaupal 30-letni Ljubljančan in razkril, da ga je malce iz tira vrgel tudi poznejši začetek prireditve, kot je bilo predvideno.

Namesto ob 19. uri sta s Przybyszem (6 zmag, 2 poraza) udarila šele ob 19.25. »Potem ko sem se že ogrel, sem moral čakati še skoraj pol ure, preden so me poklicali v kletko. V tem času sem se že čisto ohladil,« je omenil in dodal, da se vendarle ne bo pretirano živciral. »Gremo naprej, že čez en mesec me čaka naslednja borba,« je še dejal Lemmy, ki se bo 14. decembra boril na prireditvi FNC v Zagrebu, na kateri se bo v kletki predstavil tudi njegov mlajši brat Rok Krušič.

Preberite še:

Komentarji: