Končal v zaščitni ogradi, se udaril v zapestje, vendar zelo užival

Finski dirkaški zvezdnik Kimi Räikkönen se je na preizkušnji ameriške serije NASCAR prebil že do osmega mesta, nato pa se ni mogel izogniti trčenju.
Fotografija: Kimi Räikkönen je užival v Watkins Glenu. FOTO: Chris Graythen/AFP
Odpri galerijo
Kimi Räikkönen je užival v Watkins Glenu. FOTO: Chris Graythen/AFP

Na dirki ameriške serije NASCAR v Watkins Glenu, med katero je tudi deževalo, je z vsemi pastmi najbolje opravil branilec naslova prvaka Kyle Larson (Hendrick Motorports). Za njim sta v cilj pridrvela drugouvrščeni A. J. Allmendinger (Kaulig Racing) in tretjeuvrščeni Joey Logano (Penske).

Finskemu zvezdniku Kimiju Räikkönenu (Trackhouse Racing) se preizkušnja ni izšla po načrtih. Potem ko je »ledeni mož« štartal s 27. položaja (med 39 dirkači), se je s chevroletom camarom ZL1 prebil že na osmo mesto, toda malo zatem se (v 45. od 90 krogov) po trčenju med Rossom Chastainom in Austinom Dillonom ni mogel izogniti dotiku z dirkalnikom Lorisa Hezemansa, po katerem ga je odneslo s steze in je končal v zaščitni ogradi iz gum.

Finski zvezdnik se je med dirko prebil že na osmo mesto. FOTO: Chris Graythen/AFP
Finski zvezdnik se je med dirko prebil že na osmo mesto. FOTO: Chris Graythen/AFP

»Mislil sem že, da se bom izognil trčenju, vendar pa nisem imel prav nobenih možnosti. Udarec je bil kar močan, manjše težave imam z zapestjem,« je zaupal 42-letni Finec, ki je zelo užival v dirkanju. »Iz kroga v krog sem pridobival zaupanje in imel več zanimivih dvobojev. V dirkalniku sem se počutil čedalje bolje, zato je škoda, da se je tako končalo,« je obžaloval Räikkönen, ki še ne ve, ali se bo udeležil še katere od dirk.

Že pred preizkušnjo v Watkins Glenu pa je zadnji Ferrarijev svetovni prvak v formuli 1 (v sezoni 2007) v svojem značilnem slogu razmišljal: »Ničesar nimam za izgubiti. Če se bom odrezal dobro, bo lepo, če ne, pa tudi ne bom imel zaradi tega neprespanih noči. To počnem le zase ...«

Kimi Räikkönen (na fotografiji s hčerko Rianno) ima v ZDA še vedno veliko navijačev. FOTO: Chris Graythen/AFP
Kimi Räikkönen (na fotografiji s hčerko Rianno) ima v ZDA še vedno veliko navijačev. FOTO: Chris Graythen/AFP

Preberite še:

Komentarji: