Andreja Leški prekrižala račune Tini Trstenjak, a ostala brez brona

Judoistka Bežigrada po podaljšku izgubila dvoboj za bronasto kolajno na evropskem prvenstvu v Pragi.
Fotografija: Andreja Leški ni skrivala veselja po zmagi nad Tino Trstenjak. FOTO: Gabriela Sabau/IJF
Odpri galerijo
Andreja Leški ni skrivala veselja po zmagi nad Tino Trstenjak. FOTO: Gabriela Sabau/IJF

V Pragi so se končali predtekmovalni boji drugega tekmovalnega dne na evropskem prvenstvu v judu. V popoldanske obračune za kolajne se je od Slovenk prebila le Andreja Leški, ki je v polfinalu repešaža do 63 kilogramov izločila olimpijsko prvakinjo Tino Trstenjak.

V slovenskem »derbiju« je odločitev padla po dveh minutah in dvajsetih sekundah, ko je Leškijeva zadržala 30-letno Celjanko v končnem prijemu. Judoistka Bežigrada, ki je pred tem premagala Nizozemko Geke Van Den Berg (z vazarijem) in izgubila z Nemko Martyno Trajdos (z iponom), se je za bronasto odličje pomerila z Nizozemko Juul Franssen.
image_alt
Zmaga nad Trstenjakovo je bila sladka češnjica na vrhu torte


V izenačenem dvoboju, ki se je zavlekel v podaljšek, je bila nekoliko bolj aktivna 30-letna Nizozemka, ki je zmagala na tako imenovano zlato točko po zaslugi kazni za sedem let mlajšo Primorko. Leškijeva je tako tekmovanje končala na petem mestu.

Trstenjakova se od prvenstva poslavlja s sedmim mestom, ki si ga je priborila po zaslugi zmage v drugem krogu nad Romunko Florentino Ivanescu (z iponom). V četrtfinalu je šampionki iz kluba Z'dežele Sankaku v podaljšku račune prekrižala Avstrijka Magdalena Krssakova (z vazarijem).
image_alt
Začetek za pozabo, danes slovensko čast rešuje Tina Trstenjak

 
Na sedmem mestu je v kategoriji do 70 kilogramov pristala tudi Anka Pogačnik, ki je ugnala Poljakinjo Katarzyno Sobierajska (z iponom) in Avstrijko Michaelo Polleres (z vazarijem), nakar je doživela poraza z Italijanko Alice Bellandi (z vazarijem) in Nemko Miriam Butkereit (z iponom).
image_alt
»Če nas zdaj ne bo streznil koronavirus, nam ni več pomoči«

 
Že na prvi oviri pa se je ustavil Martin Hojak (do 73 kg). Za 23-letnega judoista Bežigrada je bil z iponom usoden Grk Georgios Azoidis (0:10). Jutri bosta slovenske barve v dvorani O2 branila še Patricija Brolih (do 78 kg) in Enej Marinič (nad 100 kg).
 

Komentarji: