Levi kot dokaz, da Lech ni lev

Zimska idila z Andrejo Slokar in skakalci na uvodu svetovnega pokala.
Fotografija: Andreja Slokar, zmagovalka Lecha, bo v soboto in nedeljo slalomirala na Finskem. FOTO: Johann Groder/AFP
Odpri galerijo
Andreja Slokar, zmagovalka Lecha, bo v soboto in nedeljo slalomirala na Finskem. FOTO: Johann Groder/AFP

Ta športni teden, v njegovem začetku namreč, bodo v Evropi udarili še (pred)zadnje pečate za potnike na svetovno nogometno prvenstvo v Katarju. Nekatere reprezentance kasneje namreč čakajo še dodatne kvalifikacije. Danes tudi v Čatežu ne bo oddiha, s 4. kolom se nadaljuje ekipno EP v šahu.

Znojili se bodo v Znojmem

Na torkov 16. november se bo mlada slovenska izbrana vrsta v kvalifikacijah za nogometno EP 2023 ob 18. uri v Kopru merila s Češko. Ta pa v skupini vodi pred Anglijo! Gorenje v 3. kolu evropske lige pričakuje rokometaše Nexeja iz Našic (18.45), hokejisti SŽ Olimpije v ligi ICEHL gostujejo pri Orlih iz Znojmega (18.30). NBA? V noči na torek, ob 2. uri, Dallas Luke Dončića sprejema Denver Vlatka Čančarja.

Prihodnost leži v Budućnosti

Kakšna je prihodnost Cedevite Olimpije? To bomo izvedeli v sredo, košarkarski zmaji namreč v 4. kolu evropskega pokala gostujejo pri Budućnosti (19).

Ujeti kapitalca s Capitals

Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem bodo v noči na četrti dan tedna ob 4.30 skušali ujeti kapitalca v dvoboju z Washington Capitals s slovitim Aleksandrom Ovečkinom. Dončić z bo Dallasom (4. ura) gostoval pri zadnjem finalistu lige NBA Phoenixu.

Anže Lanišek gre konec tedna v skakalne boje. FOTO: Matej Družnik
Anže Lanišek gre konec tedna v skakalne boje. FOTO: Matej Družnik

Sol na rano Solnograškemu

Petek prinaša Olimpijo v razširjeni avstrijski hokejski ligi proti Salzburgu (Tivoli, 19.45), vroče bo tudi v Katarju, saj se s prostima treningoma začenja konec tedna v znamenju formule 1.

Slokarjeva, skakalci v akciji

V Nižnem Tagilu se v soboto začenja nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, uvodna tekma bo ob 16. uri. Alpske smučarke v finskem Leviju nadaljujejo nabiranje točk svetovnega pokala, slalom (10.30 prvi nastop, drugi ob 13.30) bo nova priložnost za vodilno v skupnem seštevku Andrejo Slokar. Krka v ligi ABA ob 19. uri pričakuje Borac, Dallas se bo znova soočil, ob 4. uri ponoči, s sonci iz Phoenixa. Krim Mercator ob 16. uri v ligi prvakinj pričakuje rokometna dekleta iz kluba CSKA, v Katarju so ob 15. uri kvalifikacije za dirkače F1. In za nogometne kibice najslajše: udarna tekma 1. SNL bo v Stožicah, Olimpija v 17. kolu ob 20.15 pričakuje Muro.

Katar za prvaka

Nedelja, 21. t. m., prinaša še en ženski slalom, Slokarjeva bo v Leviju potrjevala, da njena zmaga v Lechu ni bila leva. Ob isti uri kot v soboto bodo na štartu tudi skakalci v Rusiji. Za sladokusce, ob 21.30 Dallas z Dončićem proti LA Clippers v mestu angelov. Mega bo morala igrati Cedevita Olimpija, že ob 12. uri v ligi ABA gostuje pri Megi. V Čatežu se bo z 9. kolom sklenilo ekipno EP v šahu, v Losailu ob 15. uri vrhunec z VN Katarja v formuli ena.

Komentarji: