Lewis Hamilton najboljši na obeh treningih v Istanbulu

Britanec bo zaradi menjave motorja moral na nedeljski dirki začeti z deset mest slabšega izhodišča, kot ga bo dosegel v sobotnih kvalifikacijah.
Fotografija: Lewis Hamilton na treningu pred dirko za veliko nagrado Turčije. FOTO: Andrej Isaković/AFP
Odpri galerijo
Lewis Hamilton na treningu pred dirko za veliko nagrado Turčije. FOTO: Andrej Isaković/AFP

Svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton je prevladoval prvi dan treningov pred dirko svetovnega prvenstva v Istanbulu. Dobil je tako dopoldanskega kot popoldanskega, a bo zaradi menjave motorja moral na nedeljski dirki začeti z deset mest slabšega izhodišča, kot ga bo dosegel v sobotnih kvalifikacijah.

V Mercedesovi ekipi so z današnjo menjavo presegli mejo treh takšnih posegov na dirkalniku v sezoni, tako da bo imel branilec naslova na nedeljski dirki težje delo. Nekaj podobnega je na prejšnji dirki v Sočiju doživel tudi njegov največji tekmec v tej sezoni, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ki za Britancem v SP zaostaja le za dve točki. Nizozemec je takrat po kazni zaradi menjave motorja dirko začel z zadnjega štartnega mesta, a se na koncu prebil celo na drugo stopničko.

Danes je na drugem treningu Hamilton prehitel prvega voznika Monačana Charlesa Leclerca (Ferrari) in moštvenega sotekmovalca, Finca Valtterija Bottasa, Verstappen je bil peti. Dopoldne pa je Hamilton za najboljši dosežek na treningu ugnal Verstappna, tretji je bil Leclerc.

Komentarji: