Mayweather stavil na Lopeza in zadel lepo vsoto dolarjev

Športno upokojeni ameriški boksarski šampion pravilno predvidel poraz favoriziranega Ukrajinca Vasila Lomačenka.
Fotografija: Floydu Mayweatherju se lahko smeji. FOTO: Ethan Miller/AFP
Odpri galerijo
Floydu Mayweatherju se lahko smeji. FOTO: Ethan Miller/AFP

Nobena skrivnost ni, da zna ameriški boksarski šampion Floyd Mayewather mlajši dobro služiti in obračati denar. Pa naj gre za dvoboje ali športne stave. Navsezadnje je že vrsto let eden najbolje plačanih športnikov na svetu.
image_alt
Messi skoraj osem milijonov evrov pred Ronaldom


Da se 43-letnik iz Grand Rapidsa v Michiganu, ki je po jubilejni 50. zaporedni profesionalni zmagi (!) pred dobrimi tremi leti (nad irskim zvezdnikom mešanih borilnih športov Conorjem McGregorjem) sklenil svojo blestečo športno pot, še zmeraj odlično spozna na boks, je dokazal tudi minuli konec tedna, ko je stavil proti Vasilu Lomačenku. Ukrajinski šampion je bil namreč proti proti Američanu Teofimu Lopezu izrazit favorit, vendar tega v dvoboju za naslove svetovnega prvaka v lahki kategoriji po različicah IBF, WBA in WBO nikakor ni upravičil.
image_alt
S šampionskim pasom združenja WBC si je Ema močno dvignila ceno


Po dvanajstih rundah je Lopez zasluženo zmagal s 116:112, 119:109 in 117:111, Lomačenko pa se s porazom ni mogel sprijazniti. Mayweather, ki že dolgo živi v Las Vegasu, je stavil na rojakovo zmago (kvota je bila 4,1), na katero je na stavnici vplačal 6500 ameriških dolarjev in si jih prislužil 20.150. Seveda je to za »Lepotca« oziroma »Denar«, kakor se glasita Floydova vzdevka, drobiž, pa vendarle ...

Komentarji: