Mayweather tretji milijarder med športniki

Boksarski hedonist je, po Forbesu, lani zaslužil kar 285 milijonov $. Med stoterico niti ene športnice.
Fotografija: Oba nogometna asa sta skupaj zaslužila manj kot Floyd Mayweather. Foto Javier Soriano/AFP
Odpri galerijo
Oba nogometna asa sta skupaj zaslužila manj kot Floyd Mayweather. Foto Javier Soriano/AFP

New York – Na vrhu najnovejšega seznama stotih največjih zaslužkarjev med športniki v zadnjem letu dni, ki ga tradicionalno objavlja ameriška revija Forbes, je prišlo do spremembe. Z naskokom vodilni je namreč boksarski hedonist Floyd Mayweather, ki je v enem letu zaslužil vrtoglavih 285 milijonov ameriških dolarjev. Daleč za seboj je pustil tudi glavna nogometna zvezdnika, Barceloninega Argentinca Lionela Messija in Realovega Portugalca Cristiana Ronalda, ki niti skupaj nista zaslužila toliko kot ameriški boksar z zgolj enim dvobojem, je poročala STA.


Ob boku Jordanu in Woodsu


Mayweather se je na vrhu lestvice znašel po zaslugi zmage v epskem dvoboju z asom mešanih borilnih veščin Conorjem McGregorjem lanskega avgusta, ki mu je navrgel kar 275 milijonov »zelencev«, preostalih deset milijonov pa je dodal s prodanimi izdelki in spominki ter s pogodbama z družbama Hublot in Tequila Avion. Ameriški boksar je postal tretji svetovni milijarder v zgodovini športa, po košarkarju Michaelu Jordanu in golfistu Tigru Woodsu. Irski borec McGregor je z dvobojem, ki ga je izgubil, zaslužil 85 milijonov dolarjev, s sponzorskimi pogodbami še dodatnih 14 in skupno 99 milijonov, kar ga na lestvici uvršča na četrto mesto.


Kar 72 igralcev iz treh lig


Mednju sta se uvrstila Messi z letnim zaslužkom 111 milijonov dolarjev in Ronaldo, ki so mu v žep kapnili trije milijoni manj, že šestič zaporstjo pa je končal med tremi najbolje plačanimi športniki na svetu. Še en nogometaš, Brazilec Neymar, je – potem ko je pridobil kar trinajst mest – zaokrožil peterico (90 milijonov dolarjev). Sto največjih zaslužkarjev je, po Forbesu, v letu dni skupno prejelo kar 3,8 milijarde dolarjev oziroma za 23 odstotkov več kot leto prej. Na lestvici ni več nobene športnice, kar 72 mest pa zasedajo igralci iz treh lig onkraj luže, bejzbolske MLB, košarkarske NBA in lige ameriškega nogometa NFL.

Komentarji: