Na dopinški kontroli padel še en vrhunski švedski športnik

S prepovedanimi sredstvi si je pomagal tudi evropski prvak v krosu Robel Fsiha.
Fotografija: Robel Fsiha si je na nedovoljen način pomagal do naslova evropskega prvaka v krosu. FOTO: Facebook/ESMI Elite Sports Management International
Odpri galerijo
Robel Fsiha si je na nedovoljen način pomagal do naslova evropskega prvaka v krosu. FOTO: Facebook/ESMI Elite Sports Management International

Ljubljana – V zadnjem obdobju sta na dopinški kontroli padla dva vrhunska švedska športnika. Po rokoborki Jenny Fransson, že evropski in svetovni prvakinji ter bronasti z olimpijskih iger leta 2016 v Riu de Janeiru, ki so ji dokazali jemanje prepovedanega anaboličnega steroida metiltestosterona, si je na nedovoljen način pomagal tudi atlet Robel Fsiha.

V Eritreji rojeni tekač na dolge proge, ki se je decembra lani v Lizboni ovenčal z naslovom evropskega prvaka v krosu, je oddal pozitiven vzorec novembra v Adis Abebi. Po katerem sredstvu je posegel, (še) niso razkrili. Seveda je Fsiha – kakor mnogi drugi prekrškarji – zanikal, da bi namerno zaužil kaj prepovedanega.

»Sem žalosten, ker o tej zadevi ne vem ničesar. Vzel sem zgolj tableto proti prehladu, ničesar drugega,« se je po pozitivnem testu B čudil Fsiha, ki se je na Švedsko preselil leta 2013, tamkajšnjo državljanstvo pa je prejel decembra 2018. Nad novim dopinškim primerom je razočaran tudi generalni sekretar švedske atletske zveze Stefan Holm. »Zelo se borimo proti dopingu, vendar očitno še ne dovolj,« je zmajeval z glavo nekdanji vrhunski skakalec v višino.
 

Preberite še:

Komentarji: