Neuville predčasno zaključil v Turčiji

Belgijec Thierry Neuville je bil vodilni na reliju v Turčiji, nato pa ga je na cedilu pustil njegov hyundai. 
Fotografija: S poškodovanim podvozjem ni šlo. FOTO: AFP
Odpri galerijo
S poškodovanim podvozjem ni šlo. FOTO: AFP

Potem ko sta po prvi etapi relija za svetovno prvenstvo v Turčiji vodilni v SP Thierry Neuville in svetovni prvak Sebastien Ogier nakazala, da bo zaradi le treh desetink razlike njun boj za zmago zelo tesen, so se stvari danes obrnile na glavo. Ne Belgijca ne Francoza zaradi tehničnih težav in izleta s ceste ni več na vrhu, vodi pa Ott Tänak.

Estonec v Toyoti je eden redkih, ki so pestro dogajanje drugega dne - do konca etape sta sicer še dve hitrostni preizkušnji - preživeli kolikor toliko brez stresa.

Začelo se je z odstopom Neuvilla, ki je zaradi okvare vzmetenja na svojem Hyundaiju odstopil že dopoldne. Vodstvo je tako prepustil Ogierju, a tudi branilec naslova ni imel sreče. Težave na podvozju oziroma vzmetenju so povzročile izlet s ceste, pred tem sta Ogier in njegov sovoznik Julien Ingrassia skušala sama odpraviti težave, a začasno popravilo ni bilo uspešno. Pozneje je dirkalnik zletel s ceste, zadel drevo in nasedel v jarku, Ogier pa se je poslovil od možnosti za zmago.

Naslednji osmoljenec na vrhu pa je bil Norvežan Andreas Mikkelsen, saj tudi on ni ostal dolgo vodilni. Težave z menjalnikom so ga zaustavile ob cesti, tako da je potem v vodstvo odpeljal Tänak.

Še slabše se je dan končal za Craiga Breena. Irec je imel na dveh hitrostnih preizkušnjah težave z dimom v vozniškem prostoru, na poti do servisnega območja pa je njegov dirkalnik zagorel. Dirkač in njegov sovoznik Scott Martin sta ostala nepoškodovana, požar je s svojim gasilnim aparatom skušal pogasiti tudi Tänak, ki je ustavil, da bi pomagal tekmecema, a zaman, Citroen je popolnoma zgorel.

Po vsej drami v Turčiji je tako v dvojnem vodstvu Toyota, Tänak ima 13 sekund prednosti pred Fincem Jari-Mattijem Latvalo, tretji je Novozelandec Haydon Paddon (Hyundai) z 49 sekundami zaostanka.
Do konca današnjega dela relija sta še dva "brzinca", v nedeljo se bo dirka v okolici Marmarisa končala še zadnjimi štirimi.

Komentarji: