Nova kolajna za mladinsko evropsko prvakinjo Metko Lobnik

Le štiri dni po zlati lovoriki na MEP si je nadarjena slovenska judoistka priborila še bronasto odličje na EP za mlajše člane in članice.
Fotografija: Metka Lobnik pridno zbira kolajne. FOTO: Gabi Juan/EJU
Odpri galerijo
Metka Lobnik pridno zbira kolajne. FOTO: Gabi Juan/EJU

Nadarjena slovenska judoistka Metka Lobnik je le štiri dni po osvojitvi naslova mladinske evropske prvakinje v kategoriji do 78 kilogramov osvojila novo kolajno. Zlati lovoriki je v Poreču dodala še bronasto odličje na prvenstvu stare celine za mlajše člane in članice (do 23 let).

image_alt
Metka Lobnik mladinska evropska prvakinja v judu


V uvodnem krogu je bila Metka prosta, v drugem pa je z iponom izločila Poljakinjo Julio Jaskiewicz (10:0). Zatem je morala z vazarijem priznati premoč Izraelki Inbar Lanir (0:7), nakar se je preselila v repešaž, v katerem dosegla še dve zmagi. Najprej je z iponom ugnala Avstrijko Marlene Hunger (10:0), v dvoboju za tretje mesto pa je bila Lobnikova prepričljivo boljša še od Romunke Cristine Sirbulet (7:0).

»Neverjetno, kakšen teden je za menoj tu v Poreču. Moj cilj je bila ena kolajna, osvojila pa sem kar dve,« se je po novem uspehu smejalo 19-letni Lobnikovi. Ker je bila večina tekmic za dve ali tri leta starejših in posledično tudi izkušenejših od nje, ima ta bronasta kolajna – kot je še poudarila – zanjo prav posebno težo.

image_alt
Zarja Tavčar še drugič v štirih dneh peta na EP


V kategoriji nad 100 kilogramov je Enej Marinič zasedel sedmo mesto, brez uvrstitev pa so od naših borcev ostali Juš Mecilošek (do 81 kg), ki se je v četrtek kategorijo nižje (do 73 kg) izkazal z bronasto kolajno na mladinskem EP, Alen Vučina (do 81 kg) in Aljaž Gostenčnik (do 90 kg).

Komentarji: