Ogier šestič zapored najboljši v kneževini

Reli v Monte Carlu je pripadel Francozu Sebastienu Ogierju, najbolj se mu je približal Thierry Neuville. 
Fotografija: Sebastien Ogier je dobil reli, ki ga ima najraje. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Sebastien Ogier je dobil reli, ki ga ima najraje. FOTO: AFP

Branilec naslova svetovnega prvaka v reliju Francoz Sebastien Ogier s Citroenom je zmagovalec uvodnega relija v sezoni v Monte Carlu. Na drugem mestu je končal Belgijec Thierry Neuville v Hyundaiju, ki je zaostal 2,2 sekunde. Tretji je bil Estonec Ott Tänak, četrti pa francoski povratnik Sebastien Loeb.

Da se bosta Ogier in Neuville pomerila za prvo zmago v sezoni svetovnega prvenstva, je bilo znano že v soboto, saj je dirkača ločilo 4,3 sekunde. Belgijec je na današnjih 64 kilometrih hitrostnih preizkušenj zaostanek za Francozom še zmanjšal, a mu je na koncu za zmago zmanjkalo vsega 2,2 sekunde. Pred zadnjo hitrostno preizkušnjo je Ogierja in Neuvilla ločilo vsega 0,4 sekunde.

Precej več so zaostali drugi tekmeci. Tänak je za Ogierjem zaostal 2:15 minute, še 13 sekund več Loeb. Legendarni Francoz, devetkratni svetovni prvak v reliju, bo letos odpeljal šest dirk za Hyundai, že na prvi je dokazal, da kljub daljšemu odmoru še vedno lahko meša štrene najboljšim.

Ogier in njegov sovoznik Julien Ingrassia sta pridirkala od 45. zmage v karieri in prvi po vrnitvi v Citroen. Francoski ekipi je šestkratni svetovni prvak Ogier privozil jubilejno 100. zmago v SP. "To je reli, ki si ga med vsemi v sezoni najbolj želim zmagati. Zato sem zelo vesel," je v cilju povedal Ogier.

Naslednji reli za SP bo med 14. in 17. februarjem na Švedskem.

Komentarji: