Po prvem dnevu v najboljšem položaju Neuville, med Slovenci Turk

Moštveni sotekmovalec tragično preminulega Craiga Breena je uvodni dan relija za svetovno prvenstvo na Hrvaškem končal na vrhu semaforja rezultatov.
Fotografija: Hyundai je v spomin na svojega tragično preminulega dirkača Craiga Breena svoja avtomobila prebarval v irske barve. Na fotografiji vodilni Belgijec Thiery Neuville. FOTO: Denis Lovrovic/AFP
Odpri galerijo
Hyundai je v spomin na svojega tragično preminulega dirkača Craiga Breena svoja avtomobila prebarval v irske barve. Na fotografiji vodilni Belgijec Thiery Neuville. FOTO: Denis Lovrovic/AFP

Belgijski dirkač Thierry Neuville (hyundai i20) vodi po prvem tekmovalnem dnevu relija za svetovno prvenstvo na Hrvaškem. Na drugem mestu je Valižan Elfyn Evans (toyota yaris), ki zaostaja za 5,7 sekunde, tretji pa Estonec Ott Tänak (ford puma), ki ga od vodilnega Neuvilla loči natanko pol minute. Med tremi slovenskimi posadkami je po pričakovanju v najboljšem položaju državni prvak Rok Turk (hyundai i20 N), ki z zaostankom 10:40,7 minute zaseda skupno 24. mesto.

Vodilni v skupni razvrstitvi, Francoz Sebastien Ogier (toyota yaris), za četrtouvrščenim Fincem Esapekko Lappijem (hyundai i20) drži peto mesto. Od najhitrejšega Belgijca ga loči že skoraj minuto in pol. Še slabše kaže branilcu naslova svetovnega prvaka in zmage, Fincu Kalleju Rovanperäju (toyota yaris), ki je že na drugi hitrostni preizkušnji prebil pnevmatiko, tako da je z zaostankom 2:40,3 minute šele osmi.

Uvodno hitrostno preizkušnjo je dobil Ogier, ki je moral eno od gum zamenjati v drugi HP. Takrat se je v vodstvo zavihtel Neuville, ki je ostal na vrhu po vseh osmih HP, čeprav je bil najhitrejši le na eni. »Opravili smo solidno delo, vendar ni bilo lahko. Na koncu dneva je bilo nekoliko bolje, popoldne sem se v avtomobilu tudi bolj zabaval. Upam, da mi bo uspelo ostati na prvem mestu. To bi bil odličen dosežek zame in za ekipo,« je omenil Neuville.

Finski branilec zmage in naslova svetovnega prvaka Kalle Rovanperä je imel obilo smole. FOTO: AFP
Finski branilec zmage in naslova svetovnega prvaka Kalle Rovanperä je imel obilo smole. FOTO: AFP

Rok Turk (hyundai i 20 rally2) je po prvem dnevu uvrščen na 24. mesto.Jan Medved (opel corsa rally4) z zaostankom 16:22,2 minute zaseda 33. mesto, Aleš Zrinski (škoda fabia evo rally2) pa je na 36. mestu (+ 18:41,5).

Letošnja izvedba relija na Hrvaškem, ki tretjič šteje za točke SP, poteka v znamenju spomina na Irca Craiga Breena, ki se je prejšnji teden smrtno ponesrečil v pripravah za to dirko.

Jutri bo prav tako na sporedu osem hitrostnih preizkušenj, v nedeljo pa še zadnje štiri.

Preberite še:

Komentarji: