Za konec slavje Belgijca, Rovanperä se veseli dopusta

Na zadnjem letošnjem reliju za svetovno prvenstvo na Japonskem se je zanesljive zmage veselil Thierry Neuville.
Fotografija: Thierry Neuville je bil najhitrejši na Japonskem. FOTO: Toshifumi Kitamura/AFP
Odpri galerijo
Thierry Neuville je bil najhitrejši na Japonskem. FOTO: Toshifumi Kitamura/AFP

Na Japonskem se je iztekel zadnji letošnji reli za svetovno prvenstvo. Zanesljive zmage se je za konec sezone veselil Belgijec Thierry Neuville (hyundai i20), ki je imel v cilju več kot minuto naskoka pred drugouvrščenim estonskim moštvenim sotekmovalcem Ottom Tänakom.

»Počutim se sijajno. Za nami je zahteven konec tedna, takšna je bila celotna sezona. Lepo jo je skleniti z zmago in hitro vožnjo na zadnji dirki,« si je oddahnil 34-letni Belgijec, potem ko je slavil drugo letošnjo in skupno 17. zmago med elito. V končni razvrstitvi za svetovno prvenstvo je pristal tretjem mestu.

Na veselje domačih navijačev je tretje mesto osvojil Japonec Takamoto Kacuta (toyota yaris), ki je na nehvaležno četrto mesto potisnil francoskega asa Sebastiena Ogierja (toyota yaris). Na petem mestu je reli končal Valižan Elfyn Evans (toyota yaris), ki je pred zadnjim dnevom še vodil. Toda nato je pri trku počil gumo, zaradi česar je izgubil precej časa in vse možnosti, da bi zadržal vodstvo.

Kalle Rovanperä je bil vesel, da se je sezona končala. FOTO: Toshifumi Kitamura/AFP
Kalle Rovanperä je bil vesel, da se je sezona končala. FOTO: Toshifumi Kitamura/AFP

Finski zvezdnik Kalle Rovanperä (toyota yaris), ki si je že pred dobrim mesecem kot najmlajši dirkač v zgodovini zagotovil naslov svetovnega prvaka, se je moral po sobotnem trku na koncu sprijazniti z 12. mestom. »Rali na Japonskem se ni izšel po naših pričakovanjih in seveda sem nad tem razočaran. Obenem sem tudi vesel, da se je sezona končala. Boj za prvi naslov svetovnega prvaka je zahteval veliko energije, zato že komaj čakam, da grem na dopust!« je poudaril 22-letni Finec.

V razredu WRC2 si je naslov svetovnega prvaka pridirkal Kallejev rojak Emil Lindholm (škoda fabia).

Preberite še:

Komentarji: