Räikkönenov sin že na prvi dirki osvojil pokal

Kimijeva žena in Robinova mati Minttu Räikkönen je pod skupno fotografijo zapisala: »Prva od mnogih«
Fotografija: Kimi Räikkönen je lani končal svojo uspešno kariero v formuli 1. Na zadnji dirki ga je spodbujala tudi družina, po njegovih stopinjah pa že gre sin Robin. FOTO: Kamran Jebreili Pool Via Reuters
Odpri galerijo
Kimi Räikkönen je lani končal svojo uspešno kariero v formuli 1. Na zadnji dirki ga je spodbujala tudi družina, po njegovih stopinjah pa že gre sin Robin. FOTO: Kamran Jebreili Pool Via Reuters

Neredko se otroci športnikov podajo po stopinjah svojih staršev. Tako ni čudno, da se tudi Robin Räikkönen, sedemletni sin vrhunskega finskega dirkača Kimija Räikkönena, že preizkuša  in dokazuje v dirkanju. Očitno je po očetu podedoval tudi nadarjenost.

Že na svoji prvi dirki v kartingu si je namreč pred očmi svojih staršev privozil pokal. »Prva dirka od mnogih. Mami in oči sva več kot ponosna nate, as!« je pod serijo fotografij na družbenem omrežju Instagram zapisala Robinova mati in Kimijeva žena Minttu Räikkönen.

Kimi Räikkönen in Minttu Räikkönen sta bila po dirki izjemno ponosna na sina Robina. FOTO: Instagram M. R.
Kimi Räikkönen in Minttu Räikkönen sta bila po dirki izjemno ponosna na sina Robina. FOTO: Instagram M. R.

Kimi Räikkönen je sicer lani končal svojo uspešno kariero v formuli 1, v kateri se je leta 2007 ovenčal z naslovom svetovnega prvaka – kot doslej zadnji Ferrarijev dirkač. Nedavno se je udeležil preizkušnje ameriške serije Nascar v Watkins Glenu, na kateri je po dobrem začetku odstopil, potem ko je vanj trčil eden od tekmecev.

Preberite še:

Komentarji: