Slovenskega boksarja ni ustavila niti krvava rana

Pirančan Tadej Černoga le še zmago oddaljen od zgodovinske prve kolajne na evropskih prvenstvih.
Fotografija: Tadej Černoga (na fotografiji levo) je po hudem boju premagal Moldavca Victorja Vaculo. FOTO: Zajem zaslona Youtube
Odpri galerijo
Tadej Černoga (na fotografiji levo) je po hudem boju premagal Moldavca Victorja Vaculo. FOTO: Zajem zaslona Youtube

Vrhunski slovenski boksar Tadej Černoga je uspešno odprl 45. evropsko prvenstvo v Beogradu. V osmini finala lahke kategorije (do 60 kilogramov) je po hudem boju s prekinitvijo v tretji rundi strl odpor Moldavca Victorja Vacule.

Na poti do zmage 28-letnega Pirančana, sicer člana Boksarskega kluba Portorož, ni mogla ustaviti niti krvava rana pod levim očesom, ki mu jo je tekmec zadal z udarcem z glavo. S tem uspehom se je Tadej prebil v četrtfinale, v katerem se bo v sredo pomeril z Armencem Arturjem Sahakjanom, ki je bil nekoliko presenetljivo boljši od Gruzinca Artjuša Gomtsjana, sicer dvanajstega na lestvici Svetovne boksarske zveze (IBA). Černoga – mimogrede – v tem točkovanju zaseda 50. mesto, v primeru zmage nad Sahakjanom pa bi si že zagotovil zgodovinsko prvo slovensko kolajno na prvenstvih stare celine. 

V srbski metropoli bo jutri naše barve branil mariborski supertežkokategornik Djelon Januzaj (nad 92 kilogramov), v nedeljo pa Nejc Petrič (do 67 kilogramov), lanski evropski podprvak med mlajšimi člani iz Budve.

Preberite še:

Komentarji: