Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenskega boksarja ni ustavila niti krvava rana

Pirančan Tadej Černoga le še zmago oddaljen od zgodovinske prve kolajne na evropskih prvenstvih.
Tadej Černoga (na fotografiji levo) je po hudem boju premagal Moldavca Victorja Vaculo. FOTO: Zajem zaslona Youtube
Tadej Černoga (na fotografiji levo) je po hudem boju premagal Moldavca Victorja Vaculo. FOTO: Zajem zaslona Youtube
19. 4. 2024 | 23:03
19. 4. 2024 | 23:03
1:32

Vrhunski slovenski boksar Tadej Černoga je uspešno odprl 45. evropsko prvenstvo v Beogradu. V osmini finala lahke kategorije (do 60 kilogramov) je po hudem boju s prekinitvijo v tretji rundi strl odpor Moldavca Victorja Vacule.

Na poti do zmage 28-letnega Pirančana, sicer člana Boksarskega kluba Portorož, ni mogla ustaviti niti krvava rana pod levim očesom, ki mu jo je tekmec zadal z udarcem z glavo. S tem uspehom se je Tadej prebil v četrtfinale, v katerem se bo v sredo pomeril z Armencem Arturjem Sahakjanom, ki je bil nekoliko presenetljivo boljši od Gruzinca Artjuša Gomtsjana, sicer dvanajstega na lestvici Svetovne boksarske zveze (IBA). Černoga – mimogrede – v tem točkovanju zaseda 50. mesto, v primeru zmage nad Sahakjanom pa bi si že zagotovil zgodovinsko prvo slovensko kolajno na prvenstvih stare celine. 

V srbski metropoli bo jutri naše barve branil mariborski supertežkokategornik Djelon Januzaj (nad 92 kilogramov), v nedeljo pa Nejc Petrič (do 67 kilogramov), lanski evropski podprvak med mlajšimi člani iz Budve.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine