Splitska policija ovadila napadalce na beograjske vaterpoliste (VIDEO)

Razlog za napad je bil, da so pri enem od članov Crvene zvezde, vratarju Aleksandru Kralju, opazili klubski grb.
Fotografija: Vsi napadeni so izpostavili, da jim sredi belega dne kljub množici na Rivi ni želel nihče priskočiti na pomoč. FOTO: Kurir
Odpri galerijo
Vsi napadeni so izpostavili, da jim sredi belega dne kljub množici na Rivi ni želel nihče priskočiti na pomoč. FOTO: Kurir

Split – Hrvaška policija je kazensko ovadila dva 25-letnika in 23-letnika zaradi suma kaznivega dejanja poskusa povzročitve hudih telesnih poškodb in odtujitve. Trojica je bila v soboto med več napadalci na tri vaterpoliste beograjske Crvene zvezde, ki je gostovala v jadranski ligi pri splitskem Mornarju. Splitski kriminalisti sumijo, da so se storilci vnaprej dogovorili za napad na igralce, ki so okoli poldneva v lokalu na splitski Rivi srkali kavo.


Klubski grb na majici


Razlog za napad je bil, da so pri enem od športnikov – vratarju Aleksandru Kralju – opazili klubski grb, zato so mu skušali odvzeti majico Zvezde, pri tem pa so vse tri vaterpoliste tolkli s pestmi in palicami ter jih brcali. Kralj se je pred skupino huliganov skušal rešiti s skokom v morje, a so mu napadalci tudi tam grozili z nožem in ga žalili. Naposled je slekel majico, je dodala policija, ki je nato obleko našla pri enem od storilcev.


Sedem ali osem napadalcev


Napadalcev naj bi bilo domnevno sedem ali osem. Napadeni vaterpolisti so danes na novinarski konferenci pojasnili okoliščine napada in poudarili, da niso nameravali nikogar izzivati. Kot so dejali, so zamenjali gostinski lokal, ko je natakar v prvem, v katerem so nameravali spiti kavo, opazil klubske simbole na majici. V drugem lokalu težav pri naročanju kave ni bilo, a se jih je nenadoma s pestmi in jeklenimi palicami lotila skupina zamaskiranih huliganov.


Z nožem po nogi


Kralj je po lastnih besedah komaj odnesel celo glavo, eden do napadalcev pa ga je, preden je skočil v morje, zarezal z nožem po nogi, napadalci in nekateri opazovalci dogajanja pa so kričali, da je »četnika treba ubiti in zaklati«. Med drugim so vanj metali tudi kamne. Lažje poškodovani Kralj (njegova klubska kolega sta pobegnila) se je hrvaškim možem postave zahvalil za zelo profesionalno ravnanje.


Nihče ni priskočil na pomoč


Vsi napadeni so izpostavili, da jim sredi belega dne kljub množici na Rivi ni želel nihče priskočiti na pomoč, pa tudi, da so jih medtem po telefonu klicali kolegi iz hrvaške vaterpolske reprezentance in jim ponudili pomoč. Vodstvo Crvene zvezde je poudarilo, da v Srbiji nikdar ni bilo tovrstnih napadov na hrvaške športnike in da je sobotni napad treba ločiti od obračunov navijaških skupin. Zvezda je pozvala hrvaški državni vrh, naj ustrezno ravna, da ne bi več prihajalo do podobnih incidentov.

Komentarji: