Thiem avstrijski športnik leta

Pri severnih sosedih za najboljšo športnico izbrali sedmerobojko Ivono Dadić. Med ekipami tretjič zapored nogometaši Salzburga.
Fotografija: Dominic Thiem je osvojil prvi turnir za grand slam. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Dominic Thiem je osvojil prvi turnir za grand slam. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Teniški igralec Dominic Thiem in atletinja Ivona Dadić sta v izboru avstrijskih športnih novinarjev za leto 2020 prvič prejela naziva športnik leta. Za najboljšo ekipo leta pa so v Avstriji še tretjič zaporedoma izbrali nogometno moštvo RB Salzburg.

Sedemindvajsetletni Thiem, ki je bil doslej trikrat drugi in dvakrat tretji v izboru za avstrijskega športnika leta, je letos osvojil svoj prvi turnir za veliki slam, ko je zmagal na odprtem prvenstvu ZDA, zaigral je v finalu OP Avstralije in je tretji na svetovni lestvici ATP.Zaradi tega je Thiem v izboru s 1183 točkami prepričljivo zmagal z največjo prednostjo v zadnjih 18 letih. Drugi je bil nogometaš David Alaba (447 točk), tretji pa smučarski skakalec Stefan Kraft (410).

Red Bull Salzburg že dolgo vlada v avstrijskem nogometu. Foto Leonhard Foeger/Reuters
Red Bull Salzburg že dolgo vlada v avstrijskem nogometu. Foto Leonhard Foeger/Reuters


Šestindvajsetletna Dadićeva, sicer bosanskih korenin, je letos dosegla najboljši izid na svetu v sedmeroboju, v izboru pa je zbrala 915 točk. Drugo mesto je zasedla smučarska skakalka Chiara Hölzl (567), tretje pa hitrostna drsalka Vanessa Herzog (390).

Med ekipami so v izboru zmagali nogometaši RB Salzburga (811) pred nogometaši Laska (395) in motociklistično ekipo KZM (374).

Preberite še:

Komentarji: