Avstrijec po zgodovinski zmagi v ZDA komaj zadržuje čustva

Dominic Thiem in Alexander Zverev sta uprizorila spektakularno predstavo v New Yorku.
Fotografija: Dominic Thiem ni skrival navdušenja in sreče po največjem uspehu v karieri. FOTO: Danielle Parhizkaran/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Dominic Thiem ni skrival navdušenja in sreče po največjem uspehu v karieri. FOTO: Danielle Parhizkaran/Usa Today Sports

Kakšna predstava na odprtem prvenstvu ZDA v tenisu! Privrženci tenisa – če bi se lahko zbrali v New Yorku – bi videli štiri ure in pet minut dolg spektakel, ki sta ga uprizorila sedmi in tretji igralec sveta, nemški igralec Alexander Zverev in njegov avstrijski kolega Dominic Thiem, v ZDA 5. in 2. nosilec turnirja v New Yorku.Avstrijec je dobil dvoboj s 3:2 (2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (6)), čeprav je zaostajal že z 0:2 v nizih. Toda nato se je zbral, najprej dobil tretji, nato četrti niz, na koncu pa po podaljšani igri še etega ter postal prvi avstrijski teniški igralec po Thomasu Mustru – leta 1995 je bil najboljši v Franciji – z zmago na turnirjih za grand slam!
Nemec je torej na najboljši možen način unovčil dejstvo, da v New Yorku ni bilo Rafaela Nadala in Rogerja Federerja, Novaka Đokovića pa so izključili zaradi domnevno nešportne poteze, ko je z žogico zadel v obraz eno od stranskih sodnic.

Alexander Zverev je zapravil vodstvo v nizih z 2:0. FOTO: Matthew Stockman/AFP
Alexander Zverev je zapravil vodstvo v nizih z 2:0. FOTO: Matthew Stockman/AFP


Preberite še:

Komentarji: