Tudi v Nemčiji množično v polfinale

V kvalifikacijah v Augsburgu najvišje kanuist Luka Božič
Fotografija: Luka Božič si je včeraj priveslal 7. mesto.
Foto Matej Družnik
Odpri galerijo
Luka Božič si je včeraj priveslal 7. mesto. Foto Matej Družnik

Ausburg – Tudi na tretji postaji svetovnega pokala so slovenski slalomisti na divjih vodah uspešno opravili nalogo, saj se je v polfinale uvrstilo enajst čolnov. Na sloviti nemški progi, ki je gostila preizkušnje OI 1972, se je najvišje povzel kanuist Luka Božič, ki je zasedel sedmo mesto z 2,27 sekunde zaostanka za najhitrejšim, domačim adutom Siderisom Tasiadisom. Med dvajsterico najuspešnejših v prvem nastopu so bili tudi 8. Anže Berčič, 15. Benjamin Savšek in 20. Jure Lenarčič.
Peter Kauzer je bil zanesljiv v uvodnem testu za kajakaše. Zasedel je 8. mesto, hitro pa je kvalifikacije prebrodil tudi 22. Niko Testen. V popravnem izpitu se je odkupil Martin Srabotnik z 9. mestom, Vid Kuder Marušič pa je bil prekratek za pičlo stotinko.
Pri dekletih je bil osip minimalen. Prijetno je presenetila 16-letna kanuistka Eva Alina Hočevar, saj je z ničlo osvojila 12. mesto v prvem nastopu, Lea Novak pa je bila dvakrat močno prepočasna: v prvem poskusu si je prislužila 56 kazenskih sekund, v drugem 58. Med stoodstotnimi kajakašicami je bila Urša Kragelj 8. na prvi progi, Eva Terčelj 10., Ajda Novak pa deseta v popravnem izpitu. B. E.

Komentarji: