Tyson Fury novi kralj težke kategorije po različici WBC (VIDEO)

»Ciganski kralj« v povratnem dvoboju s tehničnim nokavtom v sedmi rundi premagal Deontayja Wilderja.
Fotografija: Tyson Fury (levo) je v povratnem dvoboju presenetil Deontayja Wilderja z agresivnostjo. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Tyson Fury (levo) je v povratnem dvoboju presenetil Deontayja Wilderja z agresivnostjo. FOTO: AFP

Ljubljana – Britanski boksarski as Tyson Fury je novi svetovni prvak v težki kategoriji po različici WBC. V težko pričakovanem povratnem dvoboju v nabito polni lasvegaški areni MGM Grand je s tehničnim nokavtom v sedmi rundi premagal branilca lovorike Deontayja Wilderja. Njun prvi medsebojni obračun se je 1. decembra leta 2018 razpletel z neodločenim izidom.

Fury je 34-letnega Američana tokrat očitno presenetil s svojo agresivnostjo in prevladoval vse od začetka. Že v tretji rundi je njegov napadalni slog obrodil sadove, ko je z desnico poslal Wilderja na tla, zaradi česar mu je sodnik v ringu štel. Čeprav je Deontay kazal, da mu ni nič, je televizijska kamera med premorom jasno pokazala, da Tysonov udarec še zdaleč ni bil nedolžen. »Bronasti bombarder« je namreč vidno krvavel iz ustnice in poleg tega tudi iz levega ušesa, kar je dalo slutiti, da mu je počil bobnič.


V nadaljevanju je Fury kajpak zavohal kri in napadel na vso moč, (pre)večkrat tudi malce nepremišljeno, tekmeca pa je dodatno utrujal in mu jemal moč z objemanjem. Wilder se je iz minute v minute težje premikal in se v peti rundi po novem prejetem močnejšem udarcu znova znašel v nokdavnu, tako da je bilo le vprašanje časa, kdaj bo obračuna konec. To se je nato zgodilo v sedmi rundi, ko je »Ciganski kralj« z dvema močnima direktoma prisilil Deontayjevega trenerja Jaya Deasa k temu, da je v znak vdaje vrgel v ring brisačo.
Tyson Fury je novi svetovni prvak v težki kategoriji po različici WBC. FOTO: Reuters
Tyson Fury je novi svetovni prvak v težki kategoriji po različici WBC. FOTO: Reuters


Wilder, ki mu je leva stran obraza vidno otekla, se z njegovo odločitvijo seveda ni strinjal, vendar pa se je slednjič z njo le sprijaznil. Kaj drugega mu tudi ni preostalo. Izgovorov za svoj prvi profesionalni poraz po 42 zmagah (41 s k. o.) in enem neodločenem izidu ni iskal. Obljubil je, da se bo vrnil. Še neporaženi Fury na drugi strani – razumljivo – ni skrival navdušenja po jubilejni 30. zmagi (21. s k. o.). »Kralj se je vrnil na vrh!« je med drugim poudaril 31-letni Britanec.
 

Preberite še:

Komentarji: