Tyson po zmagi nad Strowmanom prepričan, da bi razbil tudi Miočića (VIDEO)

Ameriški šampion mešanih borilnih športov, čigar korenine segajo na Hrvaško, izzval zvezdnika boksa Furyja.
Fotografija: Tyson Fury (desno) je z nedavno zmago nad Braunom Strowmanom v wrestlingu zaslužil skoraj petnajst milijonov evrov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tyson Fury (desno) je z nedavno zmago nad Braunom Strowmanom v wrestlingu zaslužil skoraj petnajst milijonov evrov. FOTO: Reuters

Ljubljana – Britanski boksarski šampion Tyson Fury ne more iz svoje kože. Potem ko je pred dvema tednoma v Rijadu uspešno prestal ognjeni krst v komedijantskem wrestlingu (WWE) in za zmago nad kar 175 kilogramov težkim ameriškim zvezdnikom Braunom Strowmanom pospravil v svoj žep skoraj 15 milijonov evrov, je že začel iskati nove izzive in se ozirati za naslednjim tekmecem. In ga hitro tudi našel.

Izzval ga ni nihče drug kot Američan hrvaškega rodu Stipe Miočić, svetovni prvak težke kategorije največjega združenja mešanih borilnih športov UFC. »Fury je nadarjen borec, tako da bi bil na nogah nedvomno zelo nevaren. Če bi se želel spoprijeti z menoj v kletki, tega ne bi zavrnil. No, z njim bi se pomeril tudi v ringu, ker obožujem boks in bi zelo rad boksal z njim. Kot sem že rekel, je Tyson sijajen borec in povrhu super tip, zato verjamem, da bi uprizorila nepozaben šov,« je poudaril Miočić, ki ima v svoji statistiki 19 zmag (15 z nokavtom) in le tri poraze.
Stipe Miočić (desno) se je pred tremi meseci na najlepši način oddolžil Danielu Cormierju za lanski poraz. FOTO: AFP
Stipe Miočić (desno) se je pred tremi meseci na najlepši način oddolžil Danielu Cormierju za lanski poraz. FOTO: AFP


Ob tem je priznal, da ga boksarski obračun še bolj vznemirja, ker bi bilo to zanj nekaj novega oziroma drugačnega. »V mešanih borilnih športih (MMA) moraš misliti na različne stvari, v boksu pa se boriš na nogah in veš, kaj moraš delati – se pač potolči s pestmi,« je dal 37-letni as iz Ohia v oddaji Ariela Helwanija jasno vedeti, da bi ga dvoboj s Furyjem zanimal bolj kot tretji obračun z rojakom Danielom Cormierjem.


Spektakel, kot sta ga pripravila Mayweather in McGregor


Na Tysonov odgovor ni bilo treba čakati dolgo. »Stipe pravi, da bi rad boksal z menoj. To bi bil vsekakor zelo dober dvoboj,« se je odzval Fury (29 zmag, 20 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza). Pristavil je, da se bo po tem, ko bo odstranil s poti ameriškega tekmeca Deontayja Wilderja, svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici WBC, s katerim sta se decembra lani razšla z neodločenim izidom, rade volje udaril z Miočićem.


»To bi bil velik obračun predstavnikov dveh različnih (borilnih) športov, podoben spektaklu, kakršnega sta pripravila Floyd Mayweather in Conor McGregor. Odprt sem za ta dvoboj, Stipe naj torej kar pride, da se pogovoriva in dogovoriva vse podrobnosti,« je Miočića pozval 31-letni zvezdnik iz Manchestra.

Medtem je javnosti že posredoval posnetek, kako z liverpoolskim mojstrom mešanih borilnih športov Darrenom Tillom pili udarce s komolcem in kolenom. Na vprašanje, kako bi se po njegovem razpletel obračun z Miočićem, pa je Fury, ki je – mimogrede – pred dnevi izdal knjigo z naslovom »Za masko: Moja avtobiografija«, v svojem značilnem slogu kot iz topa izstrelil: »Tako kot se pravzaprav vsi moji dvoboji – razbil bi ga!«

Preberite še:

Komentarji: