V soboto zvečer v Londonu največji ženski dvoboj v zgodovini

Boksarski šampionki Claressa Shields in Savannah Marshall kar kipita od samozavesti pred njunim obračunom.
Fotografija: Claressa Shields in Savannah Marshall napovedujeta spektakularen dvoboj. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
Odpri galerijo
Claressa Shields in Savannah Marshall napovedujeta spektakularen dvoboj. FOTO: Peter Cziborra/Reuters

V londonski areni O2 bo pojutrišnjem zvečer na sporedu največji ženski dvoboj v zgodovini boksa. V obračunu srednje kategorije za naslove svetovne prvakinje vseh štirih največjih profesionalnih združenj (IBF, WBA, WBC in WBO) se bosta udarili neporaženi šampionki, Američanka Claressa Shields (12 zmag, 2 s k. o.) in Britanka Savannah Marshall (12 zmag, 10 s k. o.). 

Zvezdnici boksa pred njunim težko pričakovanim spopadom kar kipita od samozavesti in niti malo ne dvomita vase. Shieldsova, ki je februarja letos po točkah ugnala slovensko izzivalko Emo Kozin, je večkrat ponovila, da bo uničila Marshallovo in se ji oddolžila za edini poraz, ki ga je še kot amaterka doživela pri rosnih 17 letih.

Claressa Shields je februarja letos ugnala Emo Kozin. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Claressa Shields je februarja letos ugnala Emo Kozin. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters

»To bo velik dvoboj, ker sem jaz tako velika. Pošteno ji bom izprašila zadnjico!« je poudarila 27-letna Američanka, ki se je že pred časom razglasila za »Največjo boksarko vseh časov«. Na vrh večne lestvice se je postavila tudi zaradi obeh zlatih lovorik z olimpijskih iger v Londonu 2012 in Riu de Janeiru 2016, za nameček si je v amaterski konkurenci priboksala tudi dva naslova svetovne prvakinje (2014 in 2016).

A s tem ni prestrašila štiri leta starejše Angležinje. »Če sem iskrena, bom zelo razočarana, če ne bom slavila prepričljive zmage. Izločila jo bom iz te igre,« je med drugim napovedala Marshallova, ki nima olimpijske kolajne, ima pa zato v svoji vitrini tri s svetovnih prvenstev in eno z evropskega.

Preberite še:

Komentarji: