V Zagrebu dvakrat odmevala Zdravljica

Na tekmovanju za svetovni pokal v judu z zlatima lovorikama navdušila Ana Velenšek in Enej Marinič.
Fotografija: Ana Velenšek je zanesljivo opravila z vsemi tekmicami v Zagrebu. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Ana Velenšek je zanesljivo opravila z vsemi tekmicami v Zagrebu. FOTO: Matej Družnik/Delo

Hrvaški prireditelji turnirja za svetovni pokal v judu so danes dvakrat zaigrali slovensko himno. Z zlatima lovorikama sta na tekmovanju v Zagrebu navdušila Ana Velenšek (nad 78 kg) in Enej Marinič (nad 100 kg).

Velenškova je bila v uvodnem krogu prosta, v drugem oziroma v četrtfinalu pa je z vazarijem ugnala Poljakinjo Kingo Wolszczak. V polfinalu je bila judoistka kluba Z'dežele Sankaku z iponom boljša od Nizozemke Marit Kamps, v zaključnem dvoboju pa je predčasno strla odpor še druge Poljakinje, Paule Kulaga. Za 29-letno mojstrico iz Šmartnega pri Celju, ki je začela očitno stopnjevati pripravljenost proti poletnim olimpijskim igram v Tokiu, je to že 28. kolajna v svetovnem pokalu, že enajsta zlata.

Enej Marinič se je veselil svoje prve zlate kolajne v svetovnem pokalu. FOTO: Carlos Ferreira
Enej Marinič se je veselil svoje prve zlate kolajne v svetovnem pokalu. FOTO: Carlos Ferreira


Marinič je na poti do podviga v najtežji kategoriji nanizal štiri zmage z iponom. Judoist mariborskega Branika je prepričljivo premagal Portugalca Vasca Rompaa, Hrvata Ivana Čovića, Romuna Mirceo Croitoruja in Italijana Vincenza D'Arca. Judoist mariborskega Branika, ki bo konec julija praznoval 23. rojstni dan, se je tako veselil svojega prvega odličja v svetovnem pokalu in že takoj zlatega.

Že včeraj se je na oder za najboljše povzpel tudi tretjeuvrščeni David Štarkel (do 60 kg). Od slovenskih judoistov se je danes med sedmerico prebil tudi Juš Mecilošek (do 81 kg), ki je pristal na sedmem mestu. Na turnirju je moči merilo 471 tekmovalcev in tekmovalk iz 32 držav. Slovenija je bila s tremi kolajnami tretja najuspešnejša reprezentanca v Zagrebu za Italijo (3 zlate in 3 srebrne) in Španijo (2 zlati, 1 srebrna in 2 bronasti).
 

Preberite še:

Komentarji: