Venko v francoski ring s še neporaženim Britancem

Vrhunski konjiški boksar bo imel pojutrišnjem deveti profesionalni dvoboj v Le Cannetu.
Fotografija: Aljaž Venko (na fotografiji z Borisom Cavazzo) se bo v soboto dokazoval v Franciji. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Aljaž Venko (na fotografiji z Borisom Cavazzo) se bo v soboto dokazoval v Franciji. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Vrhunski slovenski boksar Aljaž Venko, ki ima v svoji poklicni statistiki pet zmag (dve je dosegel z nokavtom), en neodločen izid in dva poraza, bo imel pojutrišnjem deveti profesionalni dvoboj. Na prireditvi v Le Cannetu na jugu Francije se bo v obračunu supervelterske kategorije postavil po robu še neporaženemu Britancu Alexu Farrellu (sedem zmag, 3 z nokavtom).

»Pripravljen sem dobro in zelo se že veselim borbe proti Farrellu, ki je – kot sem videl v posnetkih – zelo dober boksar. To dokazuje tudi njegova statistika. Toda naredil bom vse, da mu bom vsilil svoj slog boksa,« je 29-letni Konjičan pred odhodom v Francijo razkril, kako se bo lotil »črnega diamanta«, kakor se glasi vzdevek štiri leta mlajšega tekmeca iz Newcastla.

Aljažu je dvoboj na spektaklu, na katerem bo v osrednjem obračunu večera domači šampion Arsen Goulamirian (26 zmag, 18 z nokavtom) proti prav tako neporaženemu Rusu Alekseju Jegorovu (11 zmag, 7 z nokavtom) branil naslov svetovnega prvaka v lahko-težki kategoriji po različici WBA, priskrbel menedžer Artan Verbica.

Venko na neuradni svetovni lestvici v srednji kategoriji sicer zaseda 298. mesto (med 1507 boksarji), Farrell pa je v supervelterski na 266. mestu (med 1964 boksarji).

Preberite še:

Komentarji: