Verstappen se je razburil: To je šlo odločno predaleč!

Nizozemski šampion danes najhitrejši na prostih treningih v Abu Dhabiju, kjer bo v nedeljo zadnja letošnja dirka v formuli 1.
Fotografija: Max Verstappen je bil danes najhitrejši v Abu Dhabiju. FOTO: Ben Stansall/AFP
Odpri galerijo
Max Verstappen je bil danes najhitrejši v Abu Dhabiju. FOTO: Ben Stansall/AFP

V Abu Dabiju bo pojutrišnjem (s štartom ob 14. uri po srednjeevropskem času) na sporedu zadnja letošnja dirka v formuli 1. Zmago na veliki nagradi Združenih arabskih emiratov (ZAE) bo branil Max Verstappen (Red Bull), ki si je s prvim mestom na lanskem razburljivem finalu zagotovil tudi svoj prvi naslov svetovnega prvaka.

Nizozemski šampion, ki je že pred časom ubranil lovoriko, je s časom 1:25,146 v svojo korist odločil tudi današnji hitrejši drugi prosti trening, na katerem se mu je najbolj – na 0,341 sekunde – približal Britanec George Russell (Mercedes), ki je minulo nedeljo v Sao Paulu slavil svojo krstno zmago v kraljevskem avtomobilističnem razredu.

Charles Leclerc se še boril za naslov svetovnega podprvaka. FOTO: Ben Stansall/AFP
Charles Leclerc se še boril za naslov svetovnega podprvaka. FOTO: Ben Stansall/AFP

Na tretjem mestu je pristal Monačan Charles Leclerc (Ferrari, + 0,453), četrti je bil Russllov ekipni kolega in rojak Lewis Hamilton (+ 0,615), peti pa je bil Verstappnov moštveni sotekmovalec, Mehičan Sergio Perez (+ 0,706), ki se z Leclercom bori za naslov svetovnega podprvaka. Pred nedeljskim sklepnim dejanjem sta z 290 točkami v seštevku poravnana na drugem mestu.

Na uvodnem prostem treningu v Abu Dabiju je bil pred Russllom (+ 0,220) in Leclercom (+ 0,255) najhitrejši Hamilton (1:26,633). Perez (+ 0,334) je bil četrti, Verstappen pa ni vozil. Namesto njega je pri Red Bullu priložnost dobil Novozelandec Liam Lawson (0,568).

Preberite še:

Komentarji: