Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Z okrepljeno samozavestjo v Španijo

Slovenski profesionalni boksar Andrej Baković nokavtiral tudi Ernada Jašarevića iz BiH.
Andrej Baković (levo) je bliskovito opravil tudi z Ernadom Jašarevićem iz BiH. FOTO: Dejan Javornik
Andrej Baković (levo) je bliskovito opravil tudi z Ernadom Jašarevićem iz BiH. FOTO: Dejan Javornik
Miha Šimnovec
11. 6. 2018 | 14:39
3:53
Novo mesto – Slovenski boksar Andrej Baković je slavil še četrto zaporedno profesionalno zmago, potem ko je na sobotni prireditvi Noč boksa v Novem mestu s tehničnim nokavtom v drugi rundi premagal Ernada Jašarevića iz BiH in mu tako pokvaril ognjeni krst v poklicnem ringu. Izzivalca iz Zenice je najprej spravil na kolena s silovitim levim krošejem v brado, dotolkel pa z natančno merjenimi udarci v telo.

Po novem podvigu v supervelterski kategoriji je bil 28-letni Ljubljančan zelo zadovoljen s tem, kar je prikazal v drugi rundi, manj pa z uvodnimi tremi minutami. »Na začetku sem morda malce 'zaspal'. Bil sem preveč statičen in zaradi tega prejel nekaj udarcev, ki bi se jim lahko izognil. Še posebej zato, ker sem že vnaprej slutil, da bo šel Ernad na vse ali nič,« je bil samokritičen Baković, ki je v drugi rundi bolj pazil na tekmečeve močne desne in leve krošeje, na katere ga je iz njegovega kota opozarjal trener Slobodan Anđelić.


Želi se vpisati v zgodovino


»Ernadove kombinacije sicer niso bile nič posebnega, s posamičnimi udarci pa je bil kar nevaren. Čeprav me z nobenim ni zadel na polno, ker sem bil pokrit, pa bi bilo seveda bolje, če mu jih sploh ne bi dovolil. Po odmoru sem ga zadel z več prednjimi direkti, tisti levi kroše na brado pa je bil zanj že usoden. Tedaj sem že vedel, da bo njegovega odpora počasi konec, zato sem z udarci meril le še na njegovo telo in ga z njimi tudi prisilil k vdaji,« je ključne trenutke opisal član ljubljanskega kluba Tivoli.
Kdaj bo imel naslednji profesionalni dvoboj, (še) ne ve, kljub temu pa si kakšnega oddiha zdaj ne bo mogel privoščiti, saj se bo že v kratkem spet povzpel v ring, namreč na bližnjih sredozemskih igrah v Tarragoni (med 22. t. m. in 1. julijem), kjer bosta - mimogrede - pod slovensko zastavo boksala tudi Aljaž Venko (do 75 kg) in Denis Lazar (do 81 kg). To bo tudi – kot je pribil Andrej – njegov zadnji turnir v olimpijskem boksu.

»V Španiji si bom prizadeval doseči odmevnejši rezultat, nekaj, kar ni uspelo še nobenemu slovenskemu boksarju. Seveda se ne bo lahko vpisati v zgodovino, konkurenca na sredozemskih igrah je namreč izjemno huda. To je evropsko prvenstvo v malem, tu so Francozi, Italijani, Španci z naturaliziranimi Kubanci, Maročani, Tunizijci, pa države z Balkana, ki bodo prav tako pripotovale v najmočnejših zasedbah,« je razložil Baković in se za konec zahvalil vsem, ki so mu omogočili nastop v Novem mestu, ob trenerju Anđeliću še prirediteljem iz tamkajšnjega kluba Boxeo s Tonijem Turkom na čelu.
 

Škrjanec tokrat boljši od Starašiniča


Pred glavnim obračunom so gledalci na Novem trgu videli več zanimivih dvobojev v olimpijskem boksu. V ponovitvi finala državnega prvenstva v težki kategoriji se je Gregor Škrjanec (Chagi Lj) oddolžil Gregorju Starašiniču (Boxeo Nm) za poraz izpred slabih dveh mesecev v Podčetrtku. V poltežki kategoriji sta zmagi slavila Kevin Dvornik (Intercom Ce) in Luka Mejač (FCL Lj), ki sta ugnala Branimirja Pejčića (Boxeo Nm) oz. Jako Martinčiča (Tivoli), med člani pa je bil uspešen tudi Gal Šepic (Legionar Šmarje, do 69 kg), ki je premagal Tonija Turka ml. (Boxeo Nm).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine