Z zmago nad Tihim morilcem bi si odprl vrata do šampionskega pasu

Slovenski as mešanih borilnih športov Uroš Jurišič nared za doslej najtežji obračun. Pripravljal se je tudi z Dejanom Zavcem.
Fotografija: Uroš Jurišič je s pomočjo Dejana Zavca izostril ročne udarce. FOTO: Facebook U. J.
Odpri galerijo
Uroš Jurišič je s pomočjo Dejana Zavca izostril ročne udarce. FOTO: Facebook U. J.

Potem ko je slovenski mojster mešanih borilnih športov Uroš Jurišič oktobra lani uspešno debitiral na prireditvi uglednega ameriškega združenja Bellator v Milanu, kjer je v prvi rundi prisilil k vdaji Angleža Walterja Gahadzo (18 zmag, 6 porazov), je trdno odločen v soboto zvečer uspešno prestati ognjeni krst na spektaklu poljske organizacije KSW (Konfrontacja Sztuk Walki), ki velja za najmočnejšo v Evropi. Glede na to, da se naš as vztrajno vzpenja po evropskih in svetovnih lestvicah v velterski kategoriji (do 77 kilogramov), je jasno, da ima iz borbe v borbo zahtevnejšega tekmeca. In tokrat ga v Lodžu čaka že izjemno trd oreh.

Jurišič, ki je v svojo korist odločil vseh 11 dosedanjih profesionalnih dvobojev, od teh 10 s prekinitvijo, se bo v osrčju Poljske udaril z izvrstnim Rusom Šamilom Musajevom, ki prav tako še ni okusil grenkobe poraza. V statistiki ima 13 zmag (10 s prekinitvijo). »Pričakujem dobro borbo, pripravljen sem za doslej najtežji obračun,« je poudaril Jurišič, ki je nasprotnika z vzdevkom »Tihi morilec« dobro proučil.

image_alt
Jurišič po hitrem postopku onesposobil angleškega »ostrostrelca«


»Šamil je kakovosten borec, ki zna dobro držati razdaljo v borbi stoje. Ima več nevarnih udarcev, njegova glavna orožja za nokavt pa naj bi bili nožni in ročni udarci iz obrata,« je razkril 28-letni Ljubljančan in dodal, da ima leto mlajši Rus, ki je tako kot sloviti Habib Nurmagomedov po rodu iz Dagestana, tudi dobre nizke nožne udarce.»Ker daljših izmenjav ne mara, poskuša nemalokrat zrušiti tekmeca. Ima še veliko akcij, ki jih rad počne, na vse pa sem se s svojimi trenerji odlično pripravil, tako da zame v soboto ne bo prišla v poštev nič drugega kot zmaga,« je »Urke«, kakor ga kličejo, optimističen, da bo premagal nekdanjega svetovnega prvaka v sambu, ki je oba dvoboja na prireditvi KSW predlani dobil z nokavtom.


Spariral je tudi z Venkom in Lazarjem


Samozavest črpa tudi iz odličnih priprav, ki jih je opravil v Sloveniji in Srbiji. »Telesno pripravljenost sem krepil z Anžetom Mačkom, borbo stoje pilil z Mouradom Derbalom in Juretom Cesarjem, v parterju s fanti iz Gracie Barre, Carlosove šole brazilskega džudžica, mešane borilne športe pa s Tomislavom Šudetom in našimi profesionalnimi borci v T'n'T Gymu,« je naštel Jurišič, ki je začel sodelovati s ptujskim boksarskim šampionom Dejanom Zavcem.

image_alt
Upa, da se mu hrvaški šampion ne bo več dolgo izogibal


»Name je naredil velik vtis s poznanjem športne psihologije, s tem, kako je prebral mene, in samimi treningi. Za zdaj sva na začetku sodelovanja, opravila sva nekaj treningov, na katerih sem spariral z boksarjema Aljažem Venkom in Denisom Lazarjem. Z Dejanovo pomočjo sem izostril nekaj stvari, izboljšal kondicijo, da sem bil pripravljen za odhod v tujino,« je pojasnil ljubljanski mojster mešanih borilnih športov, ki se je odpravil še na priprave v Novi Sad.

»Tamkajšnje treninge in vse okoli njih mi je organiziral Bojan Mihajlović, glavni trener Family Fight Teama in bivši borec v UFC, ki me je izjemno navdušil. Bil sem prijetno presenečen nad kakovostjo priprav in partnerjev za sparing. Verjamem, da se bo najino sodelovanje izkazalo za uspeh,« je prepričan Jurišič. Ni se pozabil zahvaliti vsem, ki ga tako ali drugače podpirajo na športni poti. Oddolžiti se jim bo poskušal z novo zmago, s katero bi si – tako so mu obljubili prireditelji – na stežaj odprl vrata k dvoboju za šampionski pas združenja KSW.

Komentarji: