Evropski podprvaki se bodo srečali na dan zmage

Selektor slovenske odbojkarske reprezentance Mark Lebedew je objavil seznam igralcev, na katere računa v ligi narodov in na svetovnem prvenstvu.
Fotografija: Za evropske podprvake bo letošnji odbojkarski vrhunec bosta poleti liga narodov in svetovno prvesntvo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Za evropske podprvake bo letošnji odbojkarski vrhunec bosta poleti liga narodov in svetovno prvesntvo. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Mark Lebedew je objavil seznam igralcev, na katere računa v letošnji sezoni elitne lige narodov in na avgustovskem svetovnem prvenstvu v odbojki. Na širšem seznamu je 22 reprezentantov.

Pred slovensko moško odbojkarsko reprezentanco je še ena zahtevna sezona z zgoščenim urnikom, ki v okviru lige narodov, v kateri bo Slovenija igrala drugič, prinaša nastope v Braziliji, na Filipinih in na Poljskem ter še morebitne boje za najvišja mesta na velikem finalu, ki bo od 18. do 24. julija. Organizator tega sicer še ni znan.

Konec avgusta bodo slovenski odbojkarji nastopili še na svetovnem prvenstvu, ki se bo končalo 11. septembra, organizatorja pa Mednarodna odbojkarska zveza še ni potrdila.

Novi selektor bo slovensko izbrano vrsto prvič zbral 9. maja v Ljubljani, a na pripravah še ne bo vseh igralcev, saj prvenstva v Franciji, Italiji in na Poljskem, kjer igrajo Gregor Ropret, Danijel Koncilja, Rok Možič, Tonček Štern in Jan Kozamernik, do takrat še ne bodo zaključena, nekaj dodatnih dni počitka pa je Lebedew namenil Dejanu Vinčiću in Tinetu Urnautu.

Klemen Čebulj bo izpustil nastope v ligi narodov, bo pa reprezentanci na voljo na svetovnem prvenstvu, na zbor pa ne bo tudi Alena Šketa, ki bo skušal čim prej rešiti težave s kolenoma.

Novi slovenski  selektor Mark Lebedew je na širšem seznamu zbral 22 odbojkarjev. FOTO: Fivb
Novi slovenski  selektor Mark Lebedew je na širšem seznamu zbral 22 odbojkarjev. FOTO: Fivb

V reprezentanco se vrača izkušeni srednji bloker Danijel Koncilja, priložnost za dokazovanje pa bodo prvič dobili sprejemalec Črnuč Črtomir Bošnjak, sedemnajstletni korektor kamniškega Calcit Volleyja Nik Mujanović, osemnajstletni srednji bloker Janž Janez Kržič iz OK Merkur Maribora ter njegov soigralec na mestu prostega igralca, Alan Košenina.

Reprezentanca bo uvodni del priprav opravila v Ljubljani, kjer bo 20. in 21. maja odigrala pripravljalni tekmi s Hrvaško, 23. maja pa bo potovala v Srbijo in se pomerila s tamkajšnjo izbrano vrsto. Zatem Slovence po dveh dneh treningov v Hali Tivoli 30. maja čaka še odhod na sklepni del priprav v Bolgarijo, že 4. junija pa bo bodo sedli na letalo proti Braziliji, ki bo od 8. junija naprej gostila prvi turnir lige narodov.

Seznam reprezentance:

podajalci: Dejan Vinčič (VfB Friedrichshafen, Nem), Gregor Ropret (Cambrai volley, Fra), Gregor Pernuš (ACH Volley Ljubljana), Uroš Planinšič (Merkur Maribor)

sprejemalci: Tine Urnaut (Zenit St. Peterburg, Rus), Klemen Čebulj (Asseco Resovia Rzeszow, Pol), Rok Možič (Verona Volley, Ita), Žiga Štern (Foinikas Syros, Grč), Jan Klobučar (Kamnik), Jure Okroglič (ACH Volley Ljubljana), Črtomir Bošnjak (Črnuče)

korektorji: Tonček Štern (Gas Sales Bluenergy Piacenza, Ita), Alen Šket (ACH Volley Ljubljana), Nik Mujanovič (Kamnik)

srednji blokerji: Jan Kozamernik (Asseco Resovia Rzeszow, Pol), Alen Pajenk (Olympiacos, Grč), Sašo Štalekar (Panathinaikos, Grč), Matic Videčnik (ACH Volley Ljubljana), Danijel Koncilja (AS Cannes, Fra), Janez Janž Kržič (Merkur Maribor)

prosta igralca: Jani Kovačič (ACH Volley Ljubljana), Alen Košenina (Merkur Maribor).

Preberite še:

Komentarji: