Filipičeva enajsta v Glasgowu, Slovenci končali nastope v Glasgowu

Slovenska atletinja Neja Filipič je tretji, zadnji dan 19. svetovnega prvenstva v dvorani v Glasgowu v finalu troskoka zasedla 11. mesto s 13,62 m.
Fotografija: Neja Filipič je dosegla 11. rezultat. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Neja Filipič je dosegla 11. rezultat. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP

Slovenska atletinja Neja Filipič je tretji, zadnji dan 19. svetovnega prvenstva v dvorani v Glasgowu v finalu troskoka zasedla 11. mesto s 13,62 m. Naslov je v prvi končni odločitvi tretjega dne prvenstva osvojila Thea LaFond iz Dominikanske republike, za svoje prvo odličje na velikih tekmovanjih je postavila izid sezone na svetu (15,01 m).

Neja Filipič je preskočila 13,62 metra. FOTO: Fabrizio Bensch/ Reuters
Neja Filipič je preskočila 13,62 metra. FOTO: Fabrizio Bensch/ Reuters

Slovenska atletinja Nika Glojnarič je na svetovnem prvenstvu v dvorani v Glasgowu v polfinalu na 60 m ovire dosegla skupno 21. izid z 8,17 sekunde. S tem je končala nastope šestčlanske slovenske ekipe na 19. SP, ki jih je z bronom kronala Lia Apostolovski. Glojnarič je v dopoldanskem prvem krogu kvalifikacij z osebnim rekordom 8,05 sekunde in 16. izidom napredovala v polfinale.

Nastopila sta še dva atleta in se oba prebila v polfinale. Rok Ferlan je na 400 m z osebnim rekordom na sedmem mestu le za eno mesto zgrešil finale. Anej Čurin Prapotnik pa je na 60 m na svojem prvem velikem članskem tekmovanju zabeležil 22. čas.

Nika Glojnarič (desno) se je uvrstila v polfinale. FOTO: FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Nika Glojnarič (desno) se je uvrstila v polfinale. FOTO: FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Drugi dan je iz slovenskega tabora tekmoval le Filip Jakob Demšar in edini med vsemi ni napredoval iz kvalifikacij. V prvem krogu na 60 ovire je bil skupno 29. in za osem stotink zgrešil nastop v polfinalu.

Preberite še:

Komentarji: