Zaživel ljubljanski gimnastični center

Slovenski telovadci in telovadke pri vadbi ponovno v svojem drugem domu.
Fotografija: Tjaša Kysselef spet lahko vadi svoj priljubljeni preskok. FOTO: dokumentacija Dela
Odpri galerijo
Tjaša Kysselef spet lahko vadi svoj priljubljeni preskok. FOTO: dokumentacija Dela

Slovenski reprezentanti in reprezentantke v športni ter ritmični gimnastiki so se danes po dvomesečnem premoru vrnili v svoje domovanje, nacionalni gimnastični center na Viču. Potem ko je dvorana v torek odprla vrata, je center danes na polno zaživel. Reprezentanti so v en glas ponavljali, da so izjemno veseli vrnitve v svoj drugi dom.

"Po dveh mesecih spet stopiti v dvorano je bilo res nekaj posebnega," je uvodoma dejala Tjaša Kysselef in slikovito dodala: "Pravzaprav sem imela kar metuljčke v trebuhu, ne znam drugače opisati teh lepih občutkov. Morda je bilo tudi malo treme."
 

Elan za naprej


Dolgoletna slovenska reprezentantka je dodala, da ne pomni, kdaj je sploh bila dva meseca brez dvorane. "Mislim, da še nikoli doslej nisem imela tako dolgega premora glede obiska telovadnice.

Tudi zato sem bila kar malo vzhičena, bilo je kot nekakšen nov začetek. Lep občutek je biti nazaj, res lep," je dodala 27-letna telovadka, ki pravi, da so telesno kar dobro držali formo tudi doma, čeprav ni isto, kot če treniraš v dvorani.

 

"Mislim, da smo bili med tem prisilnim premorom kar pridni in imamo dobro podlago za nadaljnje delo. V tem času so se malce pozdravile tudi poškodbe, tako da je bil vsaj za nekaj dober ta prisilen oddih. A vrnitev je bila super, pogrešali smo dvorano in imamo polno elana za naprej," je še povedala Ljubljančanka.
 

Pogled na center


Tudi Aja Jerman, slovenska reprezentantka v ritmični gimnastiki, pravi, da je bila vrnitev v dvorano lepa. "V bistvu je bilo zelo zanimivo spet stopiti v svoj drugi dom. Nekako je bilo, kot da nista vmes minila dva meseca, lepo je bilo spet v živo srečati prijatelje," je dejala 20-letnica, ki sicer živi v neposredni bližini gimnastičnega centra.

Tudi Rok Klavora je zadovoljen z vrnitvijo na Vič. FOTO: Roman Šipić
Tudi Rok Klavora je zadovoljen z vrnitvijo na Vič. FOTO: Roman Šipić


"Med premorom sem ves čas gledala center in se spraševala, kdaj se bomo z dekleti lahko vanj vrnile. Sicer smo bile kar pridne, mislim, da bomo hitro nazaj. S trenerkama smo ves čas imele treninge online, pa tudi sama sem dobro skrbela za svojo fizično pripravo. Vem, da me bržkone čaka nekaj tednov bolečin v mišicah, a to je običajno. Za zdaj bomo trenirali le enkrat na dan, da se spet utečemo," je dejala Jermanova.
 

Oprijem rekvizitov


"Telesno sicer ni težav, z rekviziti pa bo morda potrebno nekoliko več dela, da spet dobiš pravi oprijem. A dejstvo je, da so po dolgih letih treningov nekatere stvari že tako vtisnjene v spomin, da si še sam presenečen, kako preprosto ti gre," je v smehu še dejala telovadka.

Tudi Rok Klavora je priznal, da je že zelo težko čakal na odprtje gimnastičnega centra. "Čeprav mi med karanteno ni bilo dolgčas, sem že komaj čakal, da center spet odpre vrata. Pogrešal sem dvorano, pogrešal sem družbo, pogrešal sem gimnastiko," je dejal 32-letni telovadec, ki pravi, da sta bila prva dva treninga precej obetavna.
 

Bremzal se je


"Mislil sem, da bo slabše, ampak je bilo kar v redu. Dobro se počutim, mikropoškodbe so se sanirale, tako da sem se moral kar malo 'bremzati'. A sem poln elana za naprej," je povedal Klavora.

Pravi, da je ta čas najhujše to, da ne veš, za kaj se pripravljaš, za kaj treniraš: "Ne moreš si narediti načrta treninga, ker ne veš, kdaj bo treba premakniti v višjo prestavo. Pomembno je, da se dobro pripraviš telesno. Ko bodo dali zeleno luč za tekme, moraš biti pripravljen. Za zdaj bo prioriteta na fizični pripravi."

Komentarji: