Zdravstvenim delavcem 5,5 milijona dolarjev

Na Floridi je bil prvi dvoboj najboljših golfistov sveta po izbruhu pandemije novega koronavirusa.
Fotografija: Prvi turnir v golfu po izbruhu pandemije so izvedli na Floridi v dobrodelne namene. Ameriškim zdravstvenim delavcem je prinesel dobrih pet milijonov ameriških dolarjev. FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
Prvi turnir v golfu po izbruhu pandemije so izvedli na Floridi v dobrodelne namene. Ameriškim zdravstvenim delavcem je prinesel dobrih pet milijonov ameriških dolarjev. FOTO: USA Today Sports

Na Floridi je potekal težko pričakovani prvi dvoboj najboljših golfistov sveta po izbruhu pandemije novega koronavirusa. V dobrodelne namene so zbrali 5,5 milijona ameriških dolarjev.

Tekmovanje je potekalo v zelo neobičajnih pogojih. Na igrišču so bili le štirje golfisti, na eni strani prvi in peti s svetovne lestvice, Rory McIlroy s Severne Irske in Američan Dustin Johnson, na drugi pa domači ljubljenec Rickie Fowler in manj znani Matthew Wolff.

Prvi zvezdnik dobrodelnega turnirja je bil Rory McIlroy. FOTO: AFP
Prvi zvezdnik dobrodelnega turnirja je bil Rory McIlroy. FOTO: AFP


Po razigravanju oziroma dodatni igri sta zmagala favorita, se pravi dvojica McIlroy/Johnson, glavni namen predstave pa je bilo zbiranje finančnih sredstev za pomoč zdravstvenim delavcem v ZDA.

Golfisti, ki so igrali v kratkih hlačah, kar sicer pri profesionalcih ni običajno, ter bili brez nosačev palic oziroma »caddyjev«, so prispevali nekaj več kot tri milijone dolarjev, preostanek pa so zbrali televizijski gledalci z donacijami.

V prenos dvoboja, ki si ga je bilo mogoče ogledati na številnih televizijskih postajah, med drugimi tudi v Sloveniji, so se oglasile številne znane osebnosti. Med njimi predsednik ZDA Donald Trump, filmski zvezdnik Bill Murray in drugi golfist sveta, Španec Jon Rahm.

Komentarji: