Želi si, da bi začela že v uvodni rundi krvaveti in trpeti

Na borilnem spektaklu UFC v Abu Dhabiju jutri ponoči povratni obračun med Conorjem McGregorjem in Dustinom Poirierjem.
Fotografija: V prvem medsebojnem obračunu je Conor McGregor (levo) pred dobrimi šestimi leti v Las Vegasu že po vsega minuti in 46 sekundah s tehničnim nokavtom premagal Dustina Poirierja (desno). FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
V prvem medsebojnem obračunu je Conor McGregor (levo) pred dobrimi šestimi leti v Las Vegasu že po vsega minuti in 46 sekundah s tehničnim nokavtom premagal Dustina Poirierja (desno). FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – Borci le redko izberejo pravi trenutek za odhod v športni pokoj. Nemalo je takšnih, ki svoje rokavice že obesijo na klin, pa si čez čas premislijo in se vrnejo na borišče. Med tistimi, ki so pojedli že veliko zarečenega kruha, je tudi Conor McGregor.

Irski zvezdnik mešanih borilnih športov je že večkrat napovedal slovo od kletke, a se vedno znova vrača vanjo. Nazadnje je dvobojem v oktagonu z besedami pomahal v slovo junija lani, vendar pa je bilo to očitno le del njegove taktike oziroma vzbujanje pozornosti. Ni minilo dolgo, ko je prišlo na dan, da se McGregor, ki ima v statistiki 22 zmag (20 s prekinitvijo) in štiri poraze, dogovarja za (povratni) obračun z Američanom Dustinom Poirierjem (26 zmag, 19 s prekinitvijo, 6 porazov), s katerim se bo jutri ponoči v spopadu lahke kategorije (do 70 kg) udaril na spektaklu UFC 257 v Abu Dhabiju.

image_alt
Razvpiti Irec razkril, zakaj ga je minila volja do borb
To bo njun drugi medsebojni dvoboj po septembru 2014, ko je razvpiti Dublinčan v Las Vegasu že v uvodni rundi (po vsega minuti in 46 sekundah) – takrat še v peresni kategoriji (do 66 kg) – zmagal s tehničnim nokavtom. Podoben razplet je v svojem značilnem slogu napovedal tudi tokrat.

image_alt
Neporaženi Rus naslednji tekmec Uroša Jurišiča


»Rad imam Dustina, ki je dober borec. Pravzaprav je sijajen, a tudi sijajni borci so več stopenj pod menoj. Nokavtiral ga bom v prvih 60 sekundah,« je poudaril 32-letni Irec in po kratkem premoru nadaljeval z nizanjem pohval na račun enako starega tekmeca, za katerega trenerji trdijo, da se je od prvega dvoboja z njim občutno izboljšal.
 

Le kako ga ne bi spoštoval?


To je opazil tudi Conor. »Z Dustinom sva postala bolj zrela. Postala sva očeta in dala marsikaj skozi. Oba sva aktivna v različnih fundacijah, Dustin s svojo Good Fight Foundation premika meje. Le kako ga ne bi spoštoval? Po eni strani ga imam rad, ker je naredil že veliko dobrega, po drugi pa zato, ker se je tako dobro pobral po porazu proti meni. Vrnil se je in postal prvak. To je vredno vsega občudovanja. Zaradi tega se že veselim, da se bom še enkrat pomeril z njim,« se je razgovoril McGregor, ki je na lestvici združenja UFC v lahki kategoriji ta čas četrti, dve mesti za Poirierjem. Kot prvaka sicer še vedno vodijo ruskega Dagestanca Habiba Nurmagomedova (29 zmag, 19 s prekinitvijo), ki je konec oktobra lani končal športno pot.

image_alt
Uspaval izzivalca, planil v jok in končal kariero


Čeprav je irski zvezdnik, ki je v domovini verjetno športna št. 1, na lestvici uvrščen nižje, je za mnoge poznavalce MMA kljub vsemu favorit proti »Diamantu«, kakor se glasi vzdevek 32-letnega borca iz Lafayetta v Louisiani. Conorjevo (večjo) vrednost razkriva tudi zaslužek. Kakor so izbrskali britanski mediji, naj bi imel – brez določenega in nikakor ne majhnega odstotka od plačljivih televizijskih postaj – zagotovljene tri milijone dolarjev (2,5 milijona evrov). Poirier, ki je za zadnje tri obračune dobival med 150.000 in 250.000 ameriškimi »zelenci«, naj bi tokrat prejel tretjino McGregorjevega zaslužka.

image_alt
Škandal zasenčil vrhunski dvoboj (VIDEO)
In kakšna bo Dustinova strategija? »Želim si, da bova začela že kmalu krvaveti in trpeti, da bova imela bolečine … Da se bo pokazalo, kdo od naju je pravi borec!« je napovedal Poirier in glede njune prve borbe dodal, da se je končala, še predno se je razvila. »To so pač borilni športi in v njih se lahko zgodi prav vse ...«

Komentarji: